Pravidla: Taj Mahal pro 2 hráče

Taj Mahal

Taj Mahal je hra pro tři až pět hráčů. S oficiální úpravou pravidel od autora hry si ji můžete zahrát také jen ve dvou. Pomůže vám zavedení fiktivního hráče, který bude hrát proti vám oběma. Bude vás především připravovat o možnost získat více při vyhodnocení dražby.

Pravidla pro dva hráče

Při hře ve dvou hráčích platí všechna základní pravidla hry Taj Mahal. Navíc na konci každého kola obou hráčů (po zahrání 1-2 karet či pasování) se otočí a vyloží jedna karta z doplňovacího balíčku. Tyto karty náleží fiktivnímu hráči. Po každém tahu se tedy počet jeho karet zvýší o jednu. Všechny jeho karty vykládejte viditelně na stůl.

Taj Mahal - začátek hryJakmile fiktivní hráč otočí druhou kartu stejné barvy, jakou má již vyloženu (nepočítají se bílé), odloží ji na odhazovací balíček a odstoupí z dražby. Po ukončení dražby se jako obvykle vyhodnotí, co má v daný okamžik získat. Žetony, případně korunka či sloni se zbožím se odstraní z nabídky na dvoře. Fiktivní hráč však neumisťuje žádné paláce ani nezískává body. Karty fiktivního hráče se pak odloží na odhazovací balíček. Nové karty líže fiktivní hráč až v následující dražbě.

Pokud některý z hráčů odstoupí z dražby dříve než fiktivní hráč, musí své vyložené karty porovnat s oběma – se skutečným i s fiktivním protivníkem.

Odkazy:

***

Žádné komentáře: