Malý předvánoční průvodce

Desková nebo karetní hra patří mezi nejhezčí a nejlepší dárky. Bezesporu potěší malé i velké. Dokážou totiž spojit přátele či členy rodinného kruhu a přinést všem příjemné a zábavné chvíle. A to má dnes velkou hodnotu. Vřele je doporučuji každému, kdo ještě nějaký ten vánoční dárek vybírá. Zde je několik tipů a novinek posledních měsíců:

San JuanZačneme opravdovou peckou, kterou ocení především ten, kdo chce vyzkoušet něco složitějšího, ale přitom svižného a napínavého. Společnost Dino Toys uvedla na náš trh české vydání výborné karetní hry San Juan, která je pro 2-4 hráče. Vychází z výborné deskové hry Puerto Rico, je ale zcela samostatnou hrou.

Carcassonne - Opatství a starostaPokud jste si oblíbili rodinnou hru Carcassonne a chtěli byste si ji doplnit a vaše partie obohatit o nové prvky, potom můžete sáhnout po pátém či šestém rozšíření. Opatství a starosta přináší nové kartičky a figurky, např. starosta získává body ve městě podle počtu erbů, povozy se zas nemusí vrátit do zásoby, ale mohou se přesunout na jinou neuzavřenou cestu. Král, hrabě a řeka obsahuje několik dříve samostatně vydaných minirozšíření: Král a loupeživý rytíř, Řeka II, Hrabě z Carcassonne a úplně nové minirozšíření Kacíři a kultovní místa. Další novinkou vydanou společností MindOK jsou Vikingové. Budou se vám líbit, pokud hledáte pěknou deskovou hru, kterou si dobře zahrajete ve dvou i více lidech a která má být náročnější než Carcassonne.

Zooloretto - krabiceCelou řadu novinek připravila letos před Vánoci firma Corfix. Rodinám bych určitě doporučil sáhnout po letos oceněné hře Zooloretto, ve které se stanete ředitelem vlastní zoo, nebo po hře Cash-a-Catch, kde obchodujete s rybami, ale především uplatňujete postřeh. Jiným typem hry je pak China, zdařilá předělávka starší hry Kardinál a král. O málo složitější je hra Chang Cheng, ve které hráči společně staví Velkou zeď proti nájezdníkům, vyhraje ten, kdo získá největší zásluhy. Pro náročnější je tu karetní hra Race for the Galaxy, ve které budujete galaktickou civilizaci - svými principy připomíná San Juan -, dále desková hra Key Harvest nebo Leonardo da Vinci, kde se stáváte vynálezcem.

Pokud jste si ještě nevybrali, nevadí, ve kterémkoliv specializovaném obchodě se společenskými hrami vám pomohou vybrat tu správnou hru. Pokud si budete chtít vybrat v některém internetovém obchodě a najít hru pod stromečkem, tak si pospěšte, většina z nich přijímá poslední předvánoční objednávky v neděli 16. prosince.

Odkazy:

***

Žádné komentáře: