Spiel des Jahres 2008 - nominace

Spiel des JahresNěmecká porota vyhlásila pět her nominovaných na cenu Spiel des Jahres 2008 (Hra roku) a pět her nominovaných na cenu Kinderspiel des Jahres 2008 (Dětská hra roku). Současně porota vybrala hry, které doporučuje veřejnosti. Příznivce hry Galaxy Trucker jistě potěší, že je také mezi doporučenými hrami. Zvláštní ocenění obdržela Agricola jako komplexní hra roku.

Nominované hry na cenu Spiel des Jahres 2008:
  • Suleika, 2-4 hráči, od 8 let, autor: Dominique Erhard (vyd. Zoch)
  • Keltis, 2-4 hráči, od 9 let, autor: Reiner Knizia (vyd. Kosmos)
  • Wie verhext, 3-5 hráčů, od 9 let, autor: Andreas Pelikan (vyd. alea/Ravensburger)
  • Blox, 2-4 hráči, od 10 let, autor: Wolfgang Kramer, Jürgen P.K. Grunau, Hans Raggan (vyd. Ravensburger)
  • Stone Age (Doba kamenná), 2-4 hráči, od 10 let, autor: Michael Tummelhofer (vyd. Hans im Glück, MindOK)
Doporučené hry: Big Points (Brigitte und Wolfgang Ditt), Die hängenden Gärten (Din Li), Flinke Feger (Bruno Cathala a Serge Laget), Galaxy Trucker (Vlaada Chvátil), Im Jahr des Drachen (Stefan Feld), Jamaica (Sébastien Pauchon, Malcolm Braff, Bruno Cathala), Kakerlakensalat (Jacques Zeimet), Lascaux (Dominique Erhard und Michel Lalet), Linq (Erik Nielsen), Metropolys (Sébastien Pauchon), Pingu-Party (Reiner Knizia), Tzaar (Kris Burm).

Nominované hry na cenu Kinderspiel des Jahres 2008:
Odkazy:
***

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Mám pocit, že to jde s nominacemi čím dál více z kopce. Čemu bych dal přednost já, končí obyčejně pouze jako "doporučená hra". Z kandidátů je hlasovatelná jen Doba Kamenná, která jistě není špatná, ale velmi rychle se ohrává... Od "Hry Roku" bych čekal víc.
Mým kandidátem byli a jsou "Draci" (In the Year of the Dragon).

Jakub řekl(a)...

Tak to se shodneme. Osobně bych mezi nominované hry zařadil kromě V roce draka (In the Year of the Dragon) taky např. Galaxy Truckera od Vládi Chvátila :-)