Herní novinky na české scéně

WoW MiniaturyMezi novinkami specializovaných obchodů se "konečně" objevila hra Wings of War Miniatures ve vydání Deluxe Set, které obsahuje kompletní hru se čtyřmi miniaturami letadel. Pokud byste chtěli hrát ve více hráčích, můžete si přikoupit i další letadla (prodávají se samostatně - celkem je k dispozici 10 modelů letadel první série z 12). Více o hře se dočtete v článku.

V nabídce Corfixu se kromě miniatur letos objevila i řada dalších her, které stojí za pozornost pro širší herní veřejnost. Jmenujme alespoň: Battue, Zooloretto, Darjeeling, Race for the Galaxy, Patrizier, Chang Cheng, Chicago Poker, Théby, Eketorp, Burg Appenzel.

V létě a na podzim můžeme očekávat vydání dalších zajímavých her. Mnohé z nich již upoutaly pozornost hráčů ve světě i u nás. Pokud uvažujete o jejich pořízení, vyplatí se na českou verzi počkat. (Zdroj: Zpravodaj Světa deskových her č. 2/2008.)

Červenec
Agricola vyjde podle posledních zpráv 1. července. Albi ke stejnému datu vydává Ubongo. V červenci se má také objevit druhé vydání Šestiměstí a hra pro dva Mr. Jack.

Srpen
Na srpen připravuje Albi hned několik her: Bang! Střela, kompletně v češtině - základní hra i rozšíření, nové vydání Ztracených měst, karetní hra pro dva Jambo, druhé vydání hry Vládi Chvátila Galaxy Trucker.

Září
Září bude ve znamení naučně-zeměpisných her. Albi chystá hru Evropa, MindOK pak dvě hry: Kde leží Uppsala, Kde leží Kotěhůlky.

Říjen
Říjen bude obzvláště očekávaným měsícem, neboť by měly u Albi vyjít kompletně v češtině dvě pěkné hry: karetní Race for the Galaxy a kooperativní Pandemic.

Odkazy:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Musím se přiznat, že ohlášení českého vydání Pandemic mi udělalo velko radost.