Výsledky ankety 16: Které hry pro dva nejraději hraju

Hry pro dva tvoří specifickou skupinu mezi moderními společenskými hrami. Míra abstraktnosti v nich bývá vyšší než u ostatních společenských her (Gipf, Blokus Duo, Genial - cestovní, Hive), časteji se také jedná o karetní hry (karetní Osadníci z Katanu, Jambo, Ztracená města). Mnohé však mají své téma, které je ústrojně naplněno herními mechanismy (BattleLore, Carcassonne Hrad, Mr. Jack). Na výběr je již slušná řada výborných her pro dva, takže se ani všechny nevešly do ankety. Připomenu alespoň Blitz und Donner, Blue Moon, Caesar&Cleopatra, Kahuna, Memoir´44, Dvonn a další hry Gipf projektu, Slavkov, Bourací autíčka, aj. Další hry jsou výborné ve dvou, i když je může hrát i více hráčů: San Juan, Sankt Petersburg, Dominion, Wings of War Miniatures, Ubongo, Hey! That´s My Fish!.

Nejvíce hlasů dostala v anketě hra Jambo, následovaná karetními Osadníky z Katanu, BattleLore a Ztracenými městy. Celkem přišlo 73 hlasů. Zde jsou podrobné výsledky:
Nová anketa se tentokrát zaměří na to, které hry od Vládi Chvátila nejvíce hrajeme. Zaškrtněte proto všechny hry, které jsme už hráli: Arena (Morituri te salutant), Galaxy Trucker, Galaxy Trucker: The Big Expansion, Graenaland, Kámen, zbraně, papír, Merry Men of Sherwood, Proroctví, Proroctví - Dračí říše, Proroctví - Vodní říše, Space Alert, Through the Ages.

Související články:
***

Žádné komentáře: