Zpravodaj SDH opět nabyl na objemu i na kráse

Zpravodaj Světa deskových her 1/2009Dnes vyšlo letošní první číslo Zpravodaje Světa deskových her. V pořadí se jedná již o páté vydání tohoto elektronického čtvrtletníku, který se věnuje moderním společenským hrám a dění okolo nich. Na první pohled zaznamenáte hned několik změn, jež zpravodaji výrazně prospěly. Především se zdvojnásobil počet stran, je jich dvacet čtyři. Větší rozsah umožnil více využít obrázky a fotografie a dokreslit tak obsahu článků. Uděláte si tak lepší představu o recenzovaných hrách. Zpravodaj působí nyní vzdušnějším dojmem a je přehlednější. Výhradním přispěvatelem již také není Ladinek, do zpravodaje přispělo sedm dalších autorů.

Ve zpravodaji opět najdete známé rubriky. Ladinek v Koutku hlavolamů představuje hlavolamy kanadského vydavatelství FixMind. Příkladem je Logeo. Nejobsáhlejší část tvoří Představení her a recenze. Celkem se můžete seznámit s deseti hrami. Přečtete si například o herních novinkách Dominion a Le Havra, jejichž česká vydání se připravují. Zpravodaj nezapomíná ani na děti, představuje hry Alles Tomate a Schicki Micki. Pokud hrajete s dětmi v rodině, pak vás budou zajímat recenze her Jamaica a Théby. A nesmím zapomenout na recenze dvou nových kooperativních her: Red November a Space Alert.

Představení her a recenze - ThébyRubrika Ze života herních klubů tentokrát představuje klub deskových her Vrtule z Valašského Meziříčí. Stránka z herní historie tentokrát připomíná desetileté výročí hry Tikal a nezapomíná ani na sestřičky hry Java a Mexica. Novou rubrikou jsou Střípky ze světa her, které tvoří pěknou mozaiku postřehů a zajímavostí o hrách a hraní. Kalendář herních novinek je naopak tradiční a očekávaná rubrika. Těšit se můžeme na rozšíření Bangu (Hrst karet) a hry Česko. Další pěknou novinkou bude Nalož a jeď! (Zack & Pack).

Věřím, že vás nové číslo zpravodaje potěšilo stejně jako mě a že se k němu budete rádi vracet. Další číslo můžeme očekávat v květnu.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: