Český Dominion bude v srpnu

Podle posledních informací se českého vydání Dominionu dočkáme 18. srpna, kdy ji konečně bude mít Albi na skladě. Sice se tím uvedení hry o něco oddaluje, ale věřím, že se již jedná o definitivní termín. Důvodem posunutí je zdržení tisku karet v Německu. Na krabici se již objeví logo herního ocenění německé kritiky Spiel des Jahres 2009, které hra získala.

Hra obsahuje na pět set karet. Navíc zdarma dostanete i rozšiřující kartu Černý trh. Pravidla jsou jednoduchá, takže do hry rychle proniknete. Principem hry je vytváření balíčku karet. Na začátku obsahuje jen pár peněz a bodů. V průběhu hry ho vylepšujete, aby byl co nejhodnotnější a na závěr obsahoval nejvíce vítězných bodů. Karty fungují jednak jako peníze, jednak vám dávají akce, ale představují i vítězné body (během hry jen zabírají místo, ale jen ony rozhodnou o vítězi).

Pokud vás Dominion zaujal a rozhodli jste se, že vám nesmí chybět, můžete si ho předobjednat za zvýhodněnou cenu (viz odkazy níže). Zajistíte si tak, že hru obdržíte hned, jak bude na skladě.

Autorem hry je Donald X. Vaccarino, který se narodil v roce 1969 v New Yorku, zde také pracuje jako programátor.

V zahraničí již vyšlo rozšíření Intriky, které funguje samostatně. Nepotřebujete k němu původní hru, protože obsahuje všechny potřebné karty.

Odkazy:
Související články:
Zdroj: www.modernihry.cz

***

Žádné komentáře: