Dominion Intriky a Pobřeží budou již brzy

Albi přichází s druhou edicí úspěšné hry Dominion – má název Intriky. Dočkáme se ve správný čas, na Den dětí 1. června. Můžete tedy potěšit své ratolesti pěknou hrou. Udělá však radost i dospělým :-) Současně si budete moci pořídit i první rozšíření Dominionu – Pobřeží s dalšími 25 akčními kartami. K Pobřeží potřebujete základní Dominion nebo Intriky. Nic vám také nebrání v tom, abyste všechny akční karty libovolně kombinovali, získáte tak nečekané varianty a možnosti. Vše je v češtině, takže vám nic nebrání užít si hru s kýmkoliv naplno.


Dominion – Intriky není klasické rozšíření, k němuž potřebujete základní hru. Jedná se o samostatně hratelnou variantu, protože obsahuje vše potřebné: karty peněz, bodů, akcí, atd. Hru obohacuje o 25 nových akčních karet, především pak o nové typy. Například díky kombinovaným kartám akcí a vítězných bodů získáváte další cestu, jak skórovat, a přitom vám body v ruce během hry jen nepřekáží. Intriky celkově do hry vnáší více interaktivity. Pokud se vám Dominion líbí, s Intrikami bude ještě lepší.


Dominion – Pobřeží (Seaside)

Dominion – Pobřeží (v původním vydání Seaside) doplňuje hru o nový typ akčních karet. Mají dlouhodobé trvání. To znamená, že jejich efekt uplatníte jednak v kole zahrání, ale i v tom následujícím. Další karty mají speciální funkce, k jejichž uplatnění budete potřebovat speciální destičky domorodé vesnice, ostrova a pirátské lodi.




Dominion – Alchemy

Donald X. Vaccarino, autor hry, má ještě spoustu nápadů na další obohacení hry. V angličtině již vyšlo rozšíření Alchemy. Ve specializovaných obchodech si ho můžete pořídit i u nás. Opět dostanete nové, zajímavé a mnohdy silné karty. K tomu, abyste si je mohli koupit, budete potřebovat kromě peněz také speciální kartu lektvaru.


Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: