Kreativní konkurz CBG má vítěze

CBG

Česká deskoherní společnost (CBG) vyhlásila vítěze konkurzu na autorskou hru. Letos zvítězily hned dvě hry: Speedway - Golden Line, autorem je Jan Jalůvka, a Boj o město, autorem je Petr Chval. O tom, kterou z nich CBG vydá a představí v Essenu, zatím není rozhodnuto. V prvním i druhém případě to bude premiéra.

AKTUALIZACE: CBG bude letos vydávat hru Petra Chvala Boj o město pod názvem Verona.



Hra Speedway - Golden Line simuluje závody na ploché dráze. Je to hra pro 2 až 4 hráče. Autor hry zaujal propracovaným prototypem hry, především plastovými modely jezdců, kteří mohou "jít do smyku" jako na skutečných motorkách.

Boj o město je hra pro 3 až 5 hráčů, v níž soupeři bojují o vliv nad malým středověkým městem. Hra využívá principy skrytého plánování a dražby. Kdo chce uspět, musí dobře odhadnout soupeře, vyvážit své výdaje a zisky, správně intrikovat.

Obrázky prototypů nejsou zatím bohužel k dispozici, ale měly by se objevit na webu CBG, kde si budete moci prohlédnout.

Kreativní konkurz vyhlašuje občanské sdružení Česká deskoherní společnost ve spolupráci s občanským sdružením Goada. Kdokoliv, kdo připravuje novou deskovou hru, ji může přihlásit a v rámci setkání autorů her představit. Pokud připravujete vlastní hru, budete mít příležitost zase za rok.

Odkazy:

Související články:
***

Žádné komentáře: