Co nového připravuje Albi (2011)

Také Albi připravilo pro rok 2011 řadu nových her. V průběhu června se můžete těšit na nové rozšíření ke hře Dominion – Roh hojnosti, které vyjde v celosvětové premiéře. Již v dubnu vyšla rychlá rodinná hra Mlsný kocour od Reinera Knizii. Zkrátka nepřijdou ani příznivci vzdělávacích her a řady her V kostce.



Nejnovější rozšíření Dominionu nazvané Roh hojnosti (v zahraničí Cornucopia) vyjde současně ve světě i u nás. Toto rozšíření je již páté v řadě. České je ale po Intrikách a Pobřeží třetí. Dalších dvou rozšíření, Alchemy a Prosperity, se v češtině dočkáme nejspíš na podzim. Jen pro úplnost dodejme, že ke hře budete potřebovat základní Dominion nebo Intriky.

Roh hojnosti přinese třináct nových karet království a navíc pět speciálních karet odměn. Hlavním tématem tohoto rozšíření je rozmanitost. Některé karty vás odmění za rozmanitost karet v ruce, v balíčku, ve hře. Jiné vám tuto rozmanitost pomohou získat. Například karta sklizeň vám poskytne až 4 mince navíc, pokud ukážete čtyři odlišně pojmenované karty ze svého dobíracího balíčku.


Mlsný kocour je jednoduchá a rychlá rodinná hra pro 2–4 hráče. Má podtitul: "Kolik myší sníš, tolikrát jsi kocourem!" Hráč na tahu háží dvěma kostkami s barvami. Za barvy, které padnou, získává myši. Pokud ale padne barva myši, kterou již má, o myši přijde. Když se mu podaří hodit na obou kostkách stejnou barvu, může ukrást myši ostatním. Vyhrává samozřejmě ten, kdo má na konci hry nejvíce myší.

Vidíte, že se jedná o jednoduchou hru pro mladší školáky a rodinné hraní. Autorem je známý Reiner Knizia, který se v posledních letech orientuje na hry pro širokou veřejnost. Hra Mlsný kocour je již k dispozici.


Karetní hry

Albi připravuje hned tři verze známých her v karetní podobě. Již v červnu by se měli objevit Osadníci. Jedná se o novou verzi proslavené hry Osadníci z Katanu, která má karetní podobu. Jen pozor, ať se vám neplete se známou karetní hrou pro dva hráče. Karetní Katan je určen pro 2–4 hráče. Doba hraní je uvedena 45 minut. Bude tedy rychlejší než klasičtí Osadníci. Stejně jako v deskové hře, za získané suroviny staví hráči cesty, města, atd., a získávají vítězné body.

Následovat budou karetní hry Umí prase létat a Ubongo (pravděpodobně v průběhu léta).

***

Žádné komentáře: