Tip: Dixit Odyssey je až pro 12 hráčů

Dixit Odyssey navazuje na úspěšnou hru Dixit. Pokud máte Dixit rádi, pak novinku zaručeně oceníte. Jedná se o rozšíření hry, které však "funguje" samostatně, nepotřebujete základ. Krabice se šikovně vyřešena tak, abyste mohli mít všechny sady karet i z předchozích edic pohromadě. Karty jsou opět velké a výborné připravené, představují malá umělecká díla. Ať už Dixit znáte, nebo neznáte, Odyssey stojí za pozornost a vyzkoušení.

Co přináší Dixit Odyssey nového? Především obsahuje novou sadu originálních a krásných 84 hracích karet. Pojetím i fantazií předčí karty z prvního rozšíření (Dixit II). Na grafice se tentokrát podíleli dva výtvarníci. Karty tentokrát kreslil Pierô a vybarvila je Marie Cardouat (připravovala grafoli úrp Dixit I a II). Nový je také herní plán určený pro bodování a rozkládání karet pro hádání. Změnil se také způsobhlasování. Hlasovací žetony byly nahrazeny bodovacími tabulkami, které jsou přehlednější.


Kromě nové sady karet jsou to především pravidla pro hru až 12 hráčů (párty varianta) a pro týmovou hru dvojic (při 6, 8, 10, 12 hráčích). V párty variantě pro 6 až 12 hráčů vypravěč dává "nápovědu", aniž by se díval na své karty. Je také upraven způsob bodování. Body dostanou všichni hráči, kteří zvolili stejnou kartu. Kdo je sám nedostane nic. Navíc hlasuje také vypravěč pro kartu, za niž nikdo body nedostane.

Hru dostanete i u nás, zakoupíte ji ve specializovaných obchodech.

Odkazy:
Související články:

Chcete hru koupit?

Dixit Odyssey lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>



Ukázka karet


Žádné komentáře: