Novinky: Mondo zavede do světa zvířat

Mondo je letošní novinka od Michaela Schachta, autora řady her, například Zooloretto, Aquaretto, Kardinál a král, Dschunke. České vydání, které je právě k dispozici, připravil MindOK. Hra je určena až 4 hráčům. Vyzkoušet můžete i hru pro jednoho. Hra je rychlá a má jednoduchá pravidla. Zahrajete si dobře v rodinném kruhu s dětmi od osmi let. Ale i zkušenější hráči se rádi přidají.


Každý hráč má svou desku, na které z dostupných dílků tvoří vlastní svět s různými typy krajiny a se zvířaty. Dílky jsou uprostřed stolu. Všichni si je berou současně a času není nazbyt. Dílky se skládají tak, aby na sebe navazovaly a aby přinesly co nejvíce bodů za terénní celky a za zvířata. Chyby a neobsazená políčka hráče o body naopak připraví. Není také dobré mít ve svém světě moc sopek. Skládáním dílků vám může hra připomenout Carcassonne či Galaxy Truckera.

Deska pro jednoho hráče.
Součástí balení je několik doplňků, které vám hru zpestří. Můžete je využít, ale nemusíte. Hře dodávají variabilitu. Hrací deska je obousranná, takže si můžete zvolit jednodušší nebo náročnější variantu. Čas vám odpočítává speciální minutka, takže všichni hráči vědí, kdy se blíží konec.

Celkem v jedné partii stavíte třikrát. Ten nejúspěšnější hráč dosává "malý" handycap v podobě žetonu sopky. Musí si dávat pozor i na vyhaslé sopky. Je to takové vyrovnávací pravidlo.

Ještě se sluší dodat, že Mondo patří mezi doporučené hry letošní ceny Spiel des Jahres.

Odkazy:
Související články:

Chcete si hru koupit?

Mondo - desková hra lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***


Žádné komentáře: