Novinky: Údolí králů právě vyšlo

Právě do českých a moravských luhů a hájů dorazila hra Údolí králů, v originále se jmenuje Egizia. Hra je určena 2–4 hráčům a ocení ji především náročnější hráči. České vydání připravil MindOK.

Hra vás zavede do starověkého Egypta. Budete se plavit po proudu životodárného Nilu a zastavovat na místech, která vám něco hodnotného přinesou. Budete stavět pyramidy a chrámy, zakládat nové kamenolomy, pečovat o své stavební čety. Zároveň se budete snažit plnit další úkoly. Zvítězí ten, kdo bude mít na konci nejvíce bodů.

Egizia vyšla již v roce 2009. Nepatřila k těm hrám, o nichž by se nejvíce hovořilo, ale přesto zaujala a dostala se i do výběru různých herních anket (například Deutscher Spiele Preis 2010 nebo International Gamers Awards 2010).

Egizia v Essenu 2009
Hra má velmi příjemnou grafiku, která skvěle dotváří atmosféru hry. Pěkný je mechanismus výběru akcí. Hráči se posouvají po proudu Nilu a nemohou se vracet. Když postupují rychleji, mohou si vybírat hodnotnější "zastávky", ale celkově jich bude méně. Nebo postupují pomaleji, mohou zahrát více akcí, ale mají horší výběr.

Údolí králů je hra, kterou byste si měli vyzkoušet. A věřím, že nezůstane jen u jedné hry.

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru koupit?

Údolí králů lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: