Tip: Přečerpávací elektrárna pro Vysoké napětí

Máte rádi strategickou hru Funkenschlag, která u nás vyšla pod názvem Vysoké napětí? Pak by vám nemělo uniknout minirozšíření Přečerpávací elektrárna. Jako Print & Play je volně ke stažení na stránce časopisu spielbox. Jedná se o jednu kartu elektrárny, kterou zapojíte do hry. V šesti hráčích jich budete potřebovat dvanáct. Nezačleňujete ji však mezi ostatní elektrárny.


Také vám bývá během hry líto energie, kterou nedokážete zužitkovat k zásobení měst (protože jich máte zatím zapojených málo)? Jednak je to neekologické, jednak přicházíte o potřebná elektra. Přečerpávací elektrárna vám tuto situaci může pomoci vyřešit. 

Ke hře budete potřebovat dvě karty elektrárny na hráče, v šesti tedy všechny. Kromě toho si před hrou každý hráč připraví dva žetonky k označení naakumulované energie. Přečerpávací elektrárnu si můžete každý hráč pořídit kdykoliv za 10 elektro, maximálně ale dvě.

Díky přečerpávací elektrárně získáte energii k zásobení právě jednoho města. Nejprve ji ale musí naakumulovat. Stane se tak tehdy, když vyrobíte více energie, než můžete dodat, pro více měst, než máte na plánu. Naakumulovanou energii uplatníte vždy, když máte naopak více připojených měst, než dokážete zásobovat.

Toto volné minirozšíření je příjemným doplňkem, která může zpestřit vaši partii Funkenschlagu.

Odkazy:
Související články:

Chcete si koupit hru Vysoké napětí?

Vysoké napětí lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: