Tip: Vyzkoušejte karetní hru Tichu

Tichu je karetní hra, která se hraje převážně ve čtyřech hráčích. Dvojice tvořící tým sedí proti sobě. Cílem hry je zbavit se všech karet dříve než soupeři nebo o výsledku partie rozhodují body, které tým získá za štychy. Balíček karet pro hru obsahuje celkem 56 karet, z toho jsou 4 zvláštní, ostatní klasické francouzské karty. Tichu vychází z klasických karetních her a doplňuje je o moderní herní prvky.

Tichu má své kořeny v Číně. Jejím autorem je ale Evropan Urs Hostettler, který se v Číně naučit řadu místních karetních her. V Tichu spojil několik prvků různých čínských karetních her a doplnil je o vlastní.

Pravidla nejsou složitá. Pokud zvládnete Mariáš nebo Kanasta, pak pro vás Tichu bude hračka. Zahrát ale dobře, vyžaduje promyšlené tahy, odhad soupeře i trocha štěstí. Hra umožňuje různé strategie a dává prostor pro taktizování. Hráči vynáší jednotlivé karty nebo kombinace jako dvojice, postupky. Soupeři přebíjejí stejnými kombinacemi vyšší hodnoty nebo "bombami".

4 speciální karty
Tichu se dá hrát ve 3 až 6 hráčích, ale nejlepší je ve 4 při týmové hře. Tým, který jako první získá 1000 bodů, zvítězí.

Jaké karty Tichu obsahuje
  • 52 karet: klasické francouzské karty 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q, K, A ve čtyřech barvách. Barvy jsou odlišeny znakem a barvou: hvězda (červená), pagoda (modrá), jadeit (zelená) a šavle (černá). Nejvyšší karta v každé barvě je eso a nejnižší je "2", desítka leží mezi devítkou a klukem (junkem).
  • Čtyři speciální karty: drak, Mah Jong, fénix a pes.

Tichu určitě stojí za pozornost a vyzkoušení.

Odkazy:
Chcete si hru koupit?

Tichu Pocket Box lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: