CBG má letos Infarkt

Česká deskoherní společnost (CBG) pro letošek vybrala a připravila hru Infarkt. Celý název hry zní Jak nedostat infarkt. Svým tématem i grafickým provedením je to party hra, ale můžete ji hrát tak, abyste maximálně využili její kombinační možnosti a zahráli ji co nejlépe. Vyzkoušíte si život v konzumní společnosti v koncentrované podobě. Ve hře však jde především o humor a zábavu.

Ve čtvrtek na Deskohraní proběhl její křest a do neděle zde máte příležitost si tuto novinku zahrát i zakoupit. Autorem hry je Vladimír Brummer.


 O co ve hře jde? Jednoduše řečeno, vaším cílem je žít déle než ostatní. Vyhraje ten, kdo zůstane jako poslední naživu. Hra simuluje život v tom, jaké důsledky mívá nezodpovědný a hýřivý život, nezdravá strava, málo pohybu, špatní přátelé. Hra vybízí k tomu, aby hráči komentovali to, co dělají. Můžete se tak setkat s nejednou vtipnou hláškou. Nejeden hráč suše konstatuje: "Musím hned přestat kouřit, nebo mě klepne..."

Každý hráč má svou desku se stupnicí pro cholesterol, krevní tlak, obezitu, depresi, cukrovku a rakovinu. Když vás pozvou na party, což je klíčová akce hry, jídlo, alkohol i kuřivo může zhoršit váš zdravotní stav, ale naopak vám zvedne náladu, takže vám klesne deprese. Bez peněz se neobejdete, tak to v životě chodí, potřebujete je na potraviny, ale i jiné akvivity, například fitness (abyste shodili nějaké to kilo a zlepšili si náladu).

Hra je určena 2–6 hráčům. Jedna sehrávka trvá okolo hodiny. Hráči postupně vypadávají, ale většinou v poslední třetině hry. Sledovat ostatní, jak se poperou s různými situacemi, je také zábavné. Hra obsahuje variabilní prvky, které pozměňují některé dostupné akce. Hra se díky nim proměňuje.

CBG hru Infakt představí na mezinárodním veletrhu SPIEL v Essenu, který se koná příští týden.

Odkazy: 
Související články:
Obrazová příloha



Žádné komentáře: