Hrou roku 2011 je u nás 7 divů světa

Hra 7 divů světa uspěla i u nás. Její vítězné tažení světem tak pokračuje. Dnes byla na závěr Deskohraní slavnostně vyhlášena Hrou roku 2011. Toto ocenění uděluje česká Akademie her nejlepším hrám pro širší veřejnost. Hra 7 divů světa oslovuje odborníky i veřejnost, a to hned v několika směrech. Umožňuje různé cesty k vítězství, má jednoduchá, rychle pochopitelná pravidla, krátký herní čas a dobře si ji zahrajete v jakémkoliv počtu hráčů. Nikdo zbytečně nečeká. Její vítězství není velkým překvapením. Ale i ostatní nominované hry stojí za to.

Hra 7 divů světa získala během roku nejedno ocenění. Ta sbírka je úctyhodná. Již loni v Essenu zaujala natolik, že se stala nedostatkovým zbožím. Vyhrála Deutscher Spiele Preis 2011 (kterou volí hráči, novináři a odborníci), International Gamers Awards 2011 (porota složená z odborníků), německou cenu Kennerspiel des Jahres 2011 (hra pro náročnější hráče, zvláštní cena Spiel des Jahres) a získala mnohé národní ceny (např. Francie, Švýcarsko). Na herním žebříčku Board Game Geek je aktuálně na 11. místě (celkové pořadí) a na 1. místě mezi rodinnými hrami.

Za pozornost stojí i ostatní nominované hry pro tento rok. Každá z nich má něco, čím vás zaujme: Duch! (postřehová hra s krásnými předměty), Fresco (skvěle propojené téma s herními mechanismy), Kaleidoskop (abstraktní hra, která se líbí i nehráčům, známa také jako Genial), Lovci a sběrači (hra pro celou rodinu s pěkným a funkčně zpracovaným tématem), Mondo (akční hra pro všechny, kdo rádi skládají puzzle), Údolí králů (příjemná hra pro náročnější, kterou si opakovaně rádi zahrajete).

Odkazy:
  • Hra roku – web českého ocenění nejlepších deskových her 
  • Deskohraní – mezinárodní festival her
Související články:

Chcete si hru 7 divů světa koupit?

7 divů světa lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: