REXhry letos připravují pestrou paletu her

Mám pro vás první zprávu o chystaných novinkách pro letošní rok – 2012. REXhry ke konci roku zveřejnili své smělé plány. Připravují širokou paletu her, mezi nimiž si vybere každý, rodina i ten, kdo vyhledává náročnější hry. V nabídce najdete rychlou postřehovku Galapa Go! pro děti, a pěknou a jednoduchou rodinnou hru Takenoko, tematickou komunikativní hru Stanice Paranoia, hru Revolver pro dva hráče na westernové téma a poslední novinku Vládi Chvátila Mage Knight pro ty nejnáročnější hráče.

Všechny tyto hry budou k dispozici v českém vydání do poloviny letošního roku. Je na co se těšit.

17. 1. Aktualizace předpokládaných termínů vydání her.


Mage Knight (Board Game)
Výbornou zprávou pro všechny náročnější hráče je, že REXhry připravují české vydání hry Mage Knight od Vládi Chvátila. Je to tematická fantasy hra, kde hráči bojují s monstry, dobývají města, objevují krajinu. Hra je velmi variabilní díky modulárnímu hernímu plánu a scénářům. Mage Knight Board Game je zasazen do světa Mage Knight, jedná se ale o samostatnou a nezávislou hru. Inspirací byla počítačová hra Heroes of Might and Magic, kterou jste možná hrávali. Je to jedna z nejočekávanějších novinek.

Hra je určena 1–4 hráčům, herní doba okolo 150 minut (závisí na scénáři). Hra je tedy určena i pro jednoho hráče. Nejlépe si zahrajete ve 2 či 3 hráčích.
  • Pravidla hry ke stažení: v angličtině  
  • Předpokládaný termín vydání: červen 2012. 
  • Odkazy: Mage Knight na BGG (en)

Revolver
Revolver je karetní hru pro dva hráče. Zavede vás do prostředí divokého západu. Jeden hráč představuje desperáda, který chce uprchnout do Mexika. Druhý pak strážce zákona, jehož cílem je zastřelit desperáda i jeho kumpány. Každý hráč má vlastní balíček karet s různými efekty. Musí dobře vážit, jakou kartu použije a kdy, protože s přechodem do nového kola hry již nemá zahrané karty k dispozici. Výborné zpracování umocňuje atmosféru hry. Rozhodně má potenciál uspět. Zdařilých her pro dva hráče není nikdy dost.

Stanice Paranoia
Další novinkou je hra Stanice Paranoia, v původním vydání Panic Station. Stanice Paranoia je kooperativní hra založená na komunikaci mezi hráči a tajemné atmosféře. Hráči představují skupinku mariňáků, jejímž úkolem je zlikvidaci hnízdo parazitů na vesmírné stanici. Akce ale neprobíhá podle plánu. Jeden z hráčů je totiž nakažen a snaží se splnění úkolu překazit. Nikdo však netuší, kdo to je. Mezi hráči tak v průběhu hry roste atmosféra nedůvěry, přerůstající v situaci, kdy už skutečně nemůžete věřit nikomu. Jedná se tedy o kooperativní hru se skrytým "zrádcem" (jejich počet ale roste). Hráči vyhrají, pokud alespoň jeden "nenakažaný" mariňák najde hnízdo parazita a vypálí ho.

Hra je určena pro 4–6 hráčů. Herní doba je okolo 3/4 hodiny.

Takenoko
Takenoko je nádherně zpracovaná rodinná hra, kterou ocení i příležitostní hráči. Hráči pečují o bambusové zahrady a krmí pandy. Během hry plní úkoly, za které získávají body, například jak mají vypadat políčka s bambusy nebo jaký druh bambusu mají vypěstovat. Hra nemá složitá pravidla a dětem se líbí tématem i zpracováním. Obahuje také figurky pandy a zahradníka.

Hra je určena pro 2–4 hráče od 10 (8) let. Herní doba je okolo 3/4 hodiny.


Timeline: Události
Třetí pokračování hry Timeline se zaměřuje na historické události. Ve hře je mnoho různých událostí, které zachycují celou historii. Setkáte se například s korunovací Napoleona, velkým londýnským požárem, vyhlášením nezávislosti USA či prvními olympijskými hrami. Události můžete hrát samostatně, ale můžete je samozřejmě kombinovat s předchozími dvěma díly.

Timeline je hra pro 2–8 hráčů.


Galapa Go!
Poslední a anoncovaných her je určena především dětem. Jedná se o chytrou postřehovou hru Galapa Go! Hráči podle příkazů na kartičkách loví zvířecí mutanty, jako je žirafodýl či slonila. Hra je díky tématu a obrázkům přístupná i menším dětem.

Hra je určena pro 2–6 hráčů od 6 let. Název hry se v českém vydání ještě může změnit.

  • Předpokládaný termín vydání: není znám
  • Odkazy: Galapa Go! na BGG (en)

Odkazy:
  • REXhry – web českého vydavatele
Související články:
***

Žádné komentáře: