Albi připravuje Village, rozšíření Dominionu a další novinky 2012

Po loňské chudší nabídce novinek chystá Albi letos celou řadu her, které stojí za pozornost. Vybrat by si měli jak hráči rodinných her, tak ti náročnější. Zkušenější hráči se mohou těšit na hru Kronika panství (původní název Village), ve které zažijete těžkosti života na venkově. K rodinnému hraní je určena hra Afrika od Michaela Schachta. Zkrátka nejpřijdou ani příznivci Dominionu díky rozšíření Alchymie a Prosperita. Bang zas zachvátí Zlatá horečka. Toto nové rozšíření přinášející zlato, které umožní nákup různého vybavení. U příležitosti 10. výročí vydání hry Vysoké napětí vyjde nová hra Fridemanna Friese Funkenschlag: Die ersten Funken.

Tyto hry můžeme očekávat do konce června 2012.

Afrika

Jedná se o rodinnou hru pro 2–4 hráče. Je to letošní novinka od Michaela Schachta. Hráči představují badatele, kteří se snaží najít doposud neobjevené poklady afrického kontinentu. Podnikají proto dobrodružné expedice. Musí správně plánovat své cesty, aby dosáhli vytčených cílů. Hra využívá princip ze hry Valdora – knihu dobrodružství.

Africana na BGG (en)



    Osadníci - Obchod v Evropě 

    Zavádí Osadníky z Katanu na evropský kontinent, kde hráči zakládají obchodní stanice a budují obchodní stezky. Nejedná se o rozšíření hry Osadníci z Katanu, ale o samostatnou hru pro 3–4 hráče. Původně vydal Kosmos jako Aufbruch der Händler v roce 2011.

    Die Siedler von Catan: Aufbruch der Händler na BGG (en)



      Ve jménu krále

      Je to karetní hra pro 2–6 hráčů. Zavede vás na hrad Kamelot, který je po smrti krále Artuše vyrabován a vy soupeříte o zbývající zlato z královské pokladnice. Díky jednoduchým pravidlům je hra přístupná širokému publiku. Hru původně vydal Z-Man Games pod názvem The King Commands v roce 2010.

      The King Command na BGG (en)



        Kronika panství

        Je to hra pro 2–4 hráče, která osloví spíše náročnější publikum. Herní doba je okolo 75 minut. V originále vyšla jako Village u Eggert spiele v roce 2011. Pravidla nejsou složitá, přesto hra nabízí velkou řadu taktických možností.

        Hráči vedou své rodiny k větší slávě, volit si mohou různé způsoby. Do hry je zajímavě zapracován prvek času a smrti jako přirozené součásti života. Některé figurky v průběhu hry zemřou a dostanou se do místní kroniky nebo na tamní hřbitov.

        Village na BGG (en)

          Funkenschlag: Die ersten Funken (hra ještě nemá vybraný český název)

          Hra vyšla při příležitosti 10. výročí vydání hry Funkenschlag (česky Vysoké napětí). Určena je 2–6 hráčům. Téma vás zavede do pravěku. Hráči představují náčelníky kmenů a snaží se svůj kmen zabezpečit co největším množstvím potravy, aby se mohl rozšířit. K lovu využívá různé dostupné technologie. Hra převádí herní mechanismy Vysokého napětí do pravěku. Je však rychlejší.

          Funkenschlag: Die ersten Funken na BGG (en)

            Dominion - rozšíření Alchymie a Prosperita

            Tato rozšíření populární hry Dominion byla ohlášena již loni. Po odkladech se již chystají do výroby, resp. byl potvrzen termín výroby.

            Alchymie obsahuje: speciální karty peněz – lektvar slouží jako platidlo, nové karty království podporují akce.

            Prosperita obsahuje: nové karty peněz – platina v hodnotě 5, bodovací kartu kolonie v hodnotě 10, nové karty království podporují bohatství a rozvoj pomocí peněz.

            Dominion Alchemy na BGG (en)
            Dominion Prosperity na BGG (en)
            Dominion – recenze hry
            Dominion – pravidla hry

            Bang! Zlatá horečka 

            Nejnovější rozšíření hry Bang! přinese do hry nový prvek – zlato. Hráči mohou za zlato nakupovat různé vybavení. Přináší také nové postavy a variantu stínových pistolníků.

            Bang! Gold Rush na BGG (en)
            Bang! – recenze hry



              ***

              Žádné komentáře: