Mage Knight očekávejte v červenci

Letošní nejočekávanější českou novinkou je bezesporu Mage Knight: Desková hra. REXhry na svých stránkách oznámily, že hra bude hotová v červenci. Jedná se o náročnou hru na lokalizaci a REXhry tomuto projektu věnují velkou péči.

Autorem je zkušený Vláďa Chvátil, i ve světě známý český autor her. Hra Mage Knight: Board Game vyšla loni v angličtině u WizKids a byla poprvé představena na veletrhu her SPIEL v Essenu. K dnešnímu dni je na herním žebříčku Board Game Geeku již na 13. místě.

Ukázka hry (Essen 2011)
Mage Knight kombinuje prvky RPG, deckbuildingových her a tradičních deskových her. Tematicky se jedná o strategickou fantasy hru, ve které se hráči stávají mocnými hrdiny. Putují krajinou, bojují s nepřáteli, najímají armády, získávají mocné artefakty. Zahrajete si až ve 4 hráčích, ale vyzkoušet můžete i sólo hru pro jednoho hráče.

Můžete vybrat z různých scénářů. Některé jsou kooperativní, jiné kompetitivní. Herní plán je variabilní, postupně rozkrýváte nové části mapy. Cíle (podmínky vítězství) určuje každý scénář jiné, například počet dobytých opevněných míst, velikost naverbované armády).

Všichni náročnější hráči, kteří vyhledávají dobrodružné hry, se mají na co těšit.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: