Cenu IGA 2012 získaly hry Trajan a Agricola pro dva

IGALetošní cenu International Gamers Award 2012 v kategorii strategická hra pro více hráčů získala hra Trajan od Stefana Felda. Mezi nominovanými hrami byly také: Příšerky z podzemí a Mage Knight: desková hra od Vládi Chvátila či Dědictví od Vladimíra Suchého. V kategorii strategických her pro dva hráče zvítělila nová hra Uwe Rosenberga Agricola: All Creatures Big & Small, což je varianta Agricoly pro dva hráče.

Herní ocenění International Gamers Award (IGA) uděluje komise složená z herních odborníků z celého světa. Cílem je veřejně ocenit nejlepší hry, ale i jejich tvůrce a vydavatele.

Trajan je strategická hra pro 2–4 hráče, která je zasazena do starověkého Říma. Hráči usilují o získání vlivu v různých oblastech života, od politiky, přes obchod a kulturu, po vojenskou sílu. Samotná hra je jazykově nezávislá. Ústřední mechanismus využívá princip mankaly. Je to hra pro opravdu náročné hráče.

Agricola: All Creatures Big & Small je samostatná hra určená pro dva hráče, která vychází z Agricoly. Hráči se stávají chovateli různých druhů hospodářských zvířat a snaží se starat o statek tak, aby prosperoval.

Odkazy: 
Související články: 
***

Žádné komentáře: