Zprávy z Essenu 1. část: Česká stopa

Stalo se již tradicí, že v Essenu prezentují své novinky také vydavatelé z České republiky. Ani tento rok není výjimkou, a nutno dodat že se ani v záplavě her a návštěvníků neztrácejí. Především Czech Game Edition (CGE) rozšířilo svůj stánek o nový prostor, kde je možné hry vyzkoušet. Ale i sdružení Czech Board Games (CBG) má větší prostor s více stoly. Neztrácí se ani Jiras games s hrou Aristoocrazy a Stragoo games s Mafia City. Podívat se můžete na první fotky.

Své zástupce budeme mít v některých soutěžích. Například EuropeMasters pro čtyřčlenné týmy se koná v sobotu a mistrovství světa v Carcassonne v neděli.

Díky zahraničním partnerům jsou nejvíce vidět hry CGE, a to jak Goblini, tak Mayský kalendář. O hry je zájem i mezi návštěvníky, hry hrají i je kupují, což CGE jistě těší. U stánku je stále plno.Díky zahraničním partnerům jsou nejvíce vidět hry CGE, a to jak Goblini, tak Mayský kalendář. O hry je zájem i mezi návštěvníky, hry hrají i je kupují, což CGE jistě těší. U stánku je stále plno.


Mayský kalendář má netradiční hrací desku s koly, která se otáčejí. Každé poskytuje hráčům jiné akce. Je to nejkomplexnější hra z letošní nabídky her českých vystavovatelů.

Journalist od CBG je v podstatě slovní hra scrabblového typu a Czech Pub hra s párty tématem obdobně jako loňský Infarkt. O hru je ale celkem zájem. Hospoda a pití je celosvětový fenomén, a pokud se chtějí hráči bavit, tak u této hry se mohou klidně odvázat.



Fotky her českých vydavatelů

Petr Bělík, autor hry, představuje Mafia City na stánku Stragoo games.

Jiří Mikoláš, autor Aristoocrazy, na stánku Jiras games.

Stánek CBG.

Máyský kalendář je na veletrhu vidět.

Mafia City

Journalist

Czech Pub.

Aristoocrazy

Mayský kalendář a další hry CGE.

Goblins od CGE.
Odkazy:
Související články:
***

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Jen houšť, jen houšť - díky za report!