Novinka: Duchová v koupelně

Hra Duchová v koupelně je další letošní novinkou, kterou připravil MindOK. Je to rychlá postřehová hra, kterou si můžete zahrát samostatně nebo dohromady s hrou Duch. Duchová v koupelně přináší pět nových různých dřevěných předmětů: bílá duchová, zelená žába, modrý kartáč, červený ručník a šedá vana. Hra je určena pro 2–8 hráčů od 8 let. Obsahuje opět sadu krásně vyvedených dřevěných předmětů.

Hru vysvětlíte ve chvíli a můžete hrát. Cílem hry je sbírat karty, na nichž jsou vždy vyobrazeny dva z uvedených předmětů, ale různých barvev. Po otočení karty se hráči snaží co nejrychleji sebrat správný předmět. Buď je to předmět, který je zobrazen ve správné barvě (například červený ručník), nebo je to předmět, který na kartě není a není zobrazena ani jeho barva (například při otočení karty s šedou duchovou s červeným kartáčem musíte vzít zelenou žábu).

Můžete si ale zahrát i některou z variant hry, například Mluvící žábu. Když se na kartě objeví žába, na její barvě nezáleží, správný předmět nesmíte sebrat, ale musíte zakřičet jeho název. V další variantě můžete hru využít k procvičování cizího jazyka. Název předmětu musíte zakřičet v cizím jazyce.

Pokud již hru Duch! máte, pak můžete využít i speciální pravidla spojující obě hry. Předměty z Ducha tvoří sklep, z Duchové v koupelně pak samozřejmě koupelnu. Na stole vytvoříte dva samostatné kroužky. Karty z obou her smícháte. V případě, že chcete hrát obvyklou herní dobu, vezmete zhruba polovinu balíčku z každé hry. Po otočení karty hledáte správný předmět ve správné místnosti podle pravidel obou her.

Samotná hra Duchová v koupelně i propojení s hrou Duch! přináší pěkné zpestření a variabilitu. Zábavu s touto hrou si díky tomu užijete opakovaně. Hra u nás vyšla v říjnu.

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Duchová v koupelně koupit?

Duch 2! Geistes Blitz 2.0 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: