Akce: Deskofobie LIVE 2013

Jak už víte, 27.–29. září se v Chotěboři uskuteční setkání příznivců Deskofobie, herního videomagazínu, který oslavil rok od začátku vysílání, a deskových her vůbec. Je to nová akce v podzimním herním kalendáři. Nyní můžeme nahlédnout organizátorům pod pokličku, podívat se na to, co by vás mohlo oslovit. Chybět nebude volné hraní, představení nových her, přednášky, promítání, panelové diskuze, turnaje a soutěže. Můžete se setkat s tvůrci i vydavateli her.

Program má zatím předběžnou podobu, ale už teď slibuje hodně zajímavého pro každého, kdo chce proniknout hlouběji do světa moderních deskových her. Díky spolupráci s vydavateli her a lidmi okolo Festivalu Fantazie akce může slíbit hodnotný program a dobrou organizaci. Především se budete moci setkat s lidmi, kteří se hrám věnují profesionálně, nahlédnout do zákulisí tvorby a vydávání her, ale i vyzkoušet novinky ještě před jejich vydáním. Partnery akce jsou MindOK, Blackfire, Czech Games Edition (CGE), Czech Board Games (CBG), Stragoo Games, REXhry.

Co tedy program konkrétně nabízí? 

Dozvíte se například, jak se natáčí Deskofobie, jak pořad vznikl a jak se tvoří nyní. Chybět nebudou ani humorné historky z natáčení. Své místo bude mít i představení novinek, které se chystají pro druhou sezonu tohoto pořadu o deskovkách. Tvůrci a moderátoři Deskofobie – Jeník, Petr a Káťa – také s odstupem času zrevidují všechny dosavadní recenze, podívají se na hry, které nadhodnotili či naopak podcenili.

Přednáška o vydávání deskovek od A do Z vás zasvětí do toho, jak se hry rodí a co všechno se s nimi děje před tím, než si ji doma rozbalíte. Při panelové diskusi s hosty si bude moci poslechnout vydavatele, jaké obtížné je vydávat hry v Čechách.

Ukázka připravovaných karet Tash-Kalar, anglická verze.
Velkým lákadlem bude beze sporu představení nové hry Vládi Chvátila Tash-Kalar Arena of Legends, kterou připravuje CGE. Českou verzi chystá společnost REXhry a do Vánoc by měla být k dispozici. Budete mít příležitost si ji také vyzkoušet.

Součástí budou také tematické přednášky o konkrétních hrách. Přiblíží vám například její základní herní mechanismy a pokusí se ji přiblížit každému zájemci (Mage Wars, Earth Rebor, Classic Battletech, Wacht Am Rhein, Warhammer 40 000). Dozvíte se, jak se překládala Studená válka a hra 1989. Průvodce scénáři karetní hry Pán prstenů (LCG) vám představí různé příběhy, které tato hra poskytuje.

Dalším lákadlem může být autogramiáda Petra Bělíka, autora hry Mafia City.

Chybět samozřejmě nebude velká herna s mnoha novinkami našich vydavatelů. Zájemci se budou moci zúčastnit nejrůznějších turnajů (Studená válka, Vládce Tokia, Tichu, Tash-Kalar Arena of Legends, Terra Mystica). 

A je toho ještě daleko víc:
  • Naučte se rozumět deskovým hrám
  • Naše vysněné herní rarity
  • Jak se stát úspěšným tvůrcem hry
  • Nejvíce oceňované hry, které nenávidíme
  • Nejdebilnější herní mechanismy
Zaujala vás akce? Přihlásit se můžete již nyní prostřednictvím webu. Vstupné nebude vysoké (200 Kč, do 9. září je snížené na 150 Kč). Navíc k plnému vstupnému obdržíte hru Milostný dopis.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: