MindOK chystá Minutovou říši, Qwixx a zimní Carcassonne

S novinkami MindOK letos ještě neskončil. Čeká nás několik pěkných her, které stojí za pozornost. Kromě hry 1989: Úsvit svobody pro náročné hráče či hry Strašidláci, o nichž již byla řeč, se můžete těšit na rodinnou hru Qwixx, ve které hrají prim kostky. Ujít by vám neměla rychlá hra Minutová říše a příznivci Carcassonne ocení novou edici této hry oděnou do zimního hávu. K dispozici by tyto hry měly být začátkem listopadu.

Minutová říše
hra pro 2–5 hráčů od 8 let, cca 15 minut

Minutová říše je velmi rychlá hra s jednoduchými pravidly, takže se hodí pro chvíle, kdy máte jen pár minut na hraní a nechcete se učit složitá pravidla. Hráči pomocí svých armád a měst se snaží ovládnout co největší část vymezené mapy. V každém svém tahu hráč kupuje jednu kartu, která mu umožní nasazení a pohyb armád či stavbu měst a také přinese jeden druh zboží. Pro nejlepší výsledek ve hře je třeba dobře vybalancovat pozici na mapě a zásoby zboží.

Qwixx
hra pro 2–5 hráčů od 8 let, cca 20 minut

Qwixx je rychlá kostková hra, ve které nikdo zbytečně nečeká. Jeden hráč hodí kostkami a všichni mohou v tu chvíli využít jeho hod a zakřížkovat si čísla na svých kartách. Je ale třeba pečlivě zvážit, kdy které číslo označit, abyste nasbírali co největší počet křížků, za které na konci hry dostanete body.

Pravidla hry jsou jednoduchá, takže se s nimi seznámíte za pár minut.

Carcassonne: Zimní krajina
hra pro 2–5 hráčů od 6 let, cca 45 minut

Zimní krajina je nová edice známé a populární hry Carcassonne. Liší se od ní jen upravenou grafiku. Kartičky krajiny zobrazují zasněženou krajinu. Pokud máte tuto hru rádi, pak se vám nová podoba bude určitě líbit. Hra navíc obsahuje 12 nových kartiček krajiny.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: