Chystá se: MindOK připravuje Tokaido

V této době nejspíš zvažujete, jakou hru letos vyberete pod stromeček, přesto mám pro vás jednu zprávu, která stojí za pozornost. MindOK připravuje vydání hry Tokaido, která byla představena v loňském roce na veletrhu her v Essenu a vzbudila velkou pozornost. Je to hra, která vás na první pohled zaujme úžasnou grafikou a celkovým zpracováním. Dýchne na vás klidná zenová nálada. Hra je určena pro 2–5 hráčů od 8 let. Očekávat ji můžeme na jaře.

Hra vás provede slavnou cestou Tokaidó ve starém Japonsku. Jako pocestní budete na této cestě z Kjóta do Eda potkávat různé lidi, sbírat krásné předměty, objevovat nádherné vyhlídky, navštěvovat chrámy i divokou přírodu, na konci dne se pak s ostatními sejdete v hostinci, abyste ochutnali místní speciality. Usilujete přitom o to, abyste se obohatili o nové zážitky a zkušenosti.   

Tokaido je přátelská hra s pohodovou atmosférou, ze které na vás dýchne klidná zenová nálada. Pravidla jsou jednoduchá. Putujete po cestě a zastavujete se na různých místech, které vám poskytují různé bonusy či vítězné body. "Zážitky" z cesty proměníte v body, které na konci určí vítěze hry.

Autorem hry je Antoine Bauza. Můžete znát například jeho hry 7 divů světa, Hanabi či Ghost Stories.

Odkazy:
Související články:
Obrazová příloha
Essen 2013 – rozšíření Crossroads

Essen 2013 – Tokaido


***

Žádné komentáře: