Chystá se: Albi vydá kostkový Bang a řadu rodinných her

Pro letošní rok Albi připravuje řadu rodinných her, které si rádi zahrajete s dětmi či méně náročnými hráči. Mezi nimi bude Baba Jaga či Tři malá prasátka, které patří do rodiny her Tales & Games od firmy IELLO. Těšit se ale můžete i na kostkový Bang!, což je předělávka oblíbené karetní hry, a zdá se, že zdařilá. V nové edici vyjde také kooperativní hra Pandemic, jejíž původní vydání je již nedostupné. Kdo rád řeší různé hádanky a rébusy, ten si jistě nenechá ujít hru Enigma. Znovu také vyjde hra 6 bere, a to v jubilejním vydání. Letošní novinkou pak bude štychová karetní hra 5 okurek.

V první polovině roku Albi připravuje vydání těchto her: Bang! Kostková hra, 5 okurek (Fünf Gurken), Tři malá prasátka (The Three Little Pigs), Baba Jaga (Baba Yaga), Enigma.

Do konce roku by měly vyjít tyto hry: Pandemic (nové vydání), 6 bere Jubilejní vydání.

Pět okurek
karetní hra pro 2–6 hráčů od 8 let

Je to rychlou karetní hru pro 2–6 hráčů od 2F-Spiele. Je to štychová hra, ve které je cílem nevyhrát poslední štych. Hráč ve svém tahu buď vezme štych zahráním stejné, nebo vyšší karty, nebo musí zahrát svou nejnižší kartu. Na konci kola vypadnou všichni, kdo posbírají více než 5 okurek. Ostatní hrají dále až do závěrečného finále. Jedná se o zmodernizovanou verzi původně skandinávské hry Agurk.

Odkaz: Fünf Gurken na BGG (en)



Tři malá prasátka 
rodinná hra pro 2–5 hráčů od 6 let

Nejspíš tu pohádku znáte. Buď z vlastního dětství, nebo jste ji četli svým dětem. Tři malá prasátka jdou do světa, každé si postaví svůj domeček, zlý vlk je chce sežrat... Na motivy této pohádky je i tato jednoduchá, rodinná hra s kostkami, kterou si zahraje 2–5 hráčů od 6 let. Ve hře hážíte speciálními kostkami a za symboly si stavíte dům. Musíte si ale dát pozor na vlka, aby vám ho nezbořil.

Odkaz: The Three Little Pigs na BGG (en)




Baba Jaga
rodinná hra pro 2–5 hráčů od 6 let

Baba Jaga je další hra z řady her na pohádkový motiv. A pohádka je také její součástí. Vaším úkolem je uniknout čarodějnici, která by si vás nejraději dala k večeři. Pravidla jsou jednoduchá. Jeden hráč hledá ingredience, které potřebuje k seslání kouzla, ostatní zároveň posouvají figurku baby Jagy. Tím odměřují prvnímu hráči čas na hledání. Vyvolaná kouzla mají různý efekt, mohou hráčům pomáhat či jim hru ztěžovat. Hra to bude rychlá a akční. Hra je určena pro 2–5 hráčů od 6 let. Jedna hra trvá okolo 20 minut.

Odkaz: Baba Yaga na BGG (en)



Enigma
rodinná hra pro 2–4 hráče od 8 let

Ve hře Enigma prozkoumávají hráči starověký chrám. K tomu, aby se dostali z jedné místnosti do druhé, musí vyřešit různé úkoly. Úkoly jsou několika typů, například sestavit tangram, menší hlavolam, apod. Úspěšné vyřešení jim umožní postoupit do dalších místností. Hráči získávají body za prozkoumané uzavřené části chrámu, resp. za archeology, které zde mají. Kdo první získá 15 bodů, zvítězí. Hra je určena pro 2–4 hráče od 8 let s herní dobou okolo 45 minut.

Odkaz: Enigma na BGG (en)



Bang! Kostková hra
Již i Bang! získal svou kostkovou variantu. A podle všeho velmi zdařilou. O své oblíbené postavy šerifa, banditů a odpadlíka nepřijdete, základ hry zůstal stejný jako v původní karetní hře Bang (viz recenze). Stejně tak rozdílné cíle. Místo karet ale používáte pět speciálních kostek. K dispozici máte až tři hody. Podle výsledku můžete střílet na sousední hráče, zvýšit dostřel, léčit se. Musíte si dávat pozor na symbol šípu, který ho také připravuje o životy. Kostkový Bang si zahrajete ve 3–8 hráčích. Je to rychlá hra, která trvá okolo 15 minut.

Odkaz: Bang! The Dice Game na BGG (en)



Pandemic (nové vydání)
kooperativní hra pro 2–4 hráče

Tuto kooperativní hru, v níž zachraňujete svět před čtyřmi zákeřnými chorobami, není potřeba představovat (podrobnosti najdete v recenzi). Na podzim byla na veletrhu her v Essenu k vidění nová edice a do konce roku vyjde i u nás. Kromě upravené grafiky obsahuje i dvě nové postavy, které nebyly součástí původního vydání, jinak se hra nemění.

Odkaz: Pandemic na BGG (en)





6 bere Jubilejní vydání
Tato karetní hra od Wolfganga Kramera vyšla již v roce 1994. Stále má však co nabídnout, takže je dobře, že bude opět k dispozici (více o hře viz recenze).

Odkaz: 6 bere na BGG (en) 


Související články:
Mohlo by vás také zajímat:
***

Žádné komentáře: