Chystá se: Funkenschlag v deluxe edici

Friedemann Friese oznámil, že připravuje k vydání novou edici své hry Funkenschlag (u nás vyšla jako Vysoké napětí). Nebude se jednat pouze o novou mapu, ale o samostatně hratelnou verzi hry, která se bude jmenovat Funkenschlag Deluxe: Europa/Nordamerika. Premiéru by měla mít 16. října na veletrhu her v Essenu.

Nová edice přinese dvě velké mapy: Evropu a Severní Ameriku. V Evropě nebude podle prototypu chybět Praha. Dále bude obsahovat novou sadu elektráren a novou surovinu – zemní plyn. Příznivci této hry se mohou těšit na nové dřevěné komponenty a najdete zde také nové plastové mince místo papírových peněz.

Hra přinese i určitou úpravu pravidel. Například mapa je rozdělena do sedmi regionů místo šesti. Hra by díky tomu měla být variabilnější. Součástí mapy je také nabídka elektráren. V Evropě bude prostor pro pět elektráren z budoucí nabídky, takže hráči budou mít více informací o tom, co přijde. Uvidíme, jaká bude finální podoba.

Česká verze hry s mapou Německa a střední Evropy je vyprodaná a o novém vydání se neuvažuje. Dostupná je německá verze s mapami USA a Německa. Nová edice by mohla být příjemným zpestřením. Otázkou je, jaká bude cena.

Obrázky prototypů map si můžete prohlédnout na BoardGameGeeku.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: