Chystá se: MindOK – shrnutí novinek 2014

Několik novinek, které pro letošek připravuje MindOK, jsme si již představili. Není to ale všechno, čím obohatí nabídku her u nás. Dnes mám pro vás několik dalších novinek. Upřesníme si také termíny vydání již dříve ohlášených her, které vás jistě budou zajímat, protože se jedná o takové hry jako Caverna, Tókaidó, 1989: Úsvit svobody nebo Summoner Wars. Z dalších her upozorním například na nové Černé historky, Smart Games pro jednoho hráče či již deváté rozšíření Carcassonne: Ovce a kopce, karetní hru Voodoo Mánia či postřehovku Hodina duchů.

Caverna: Sedláci z jeskyní

Hra pro náročnější hráče. Zahrajete si v 1–7 hráčích, od 12 let.

Hra navazuje na úspěšnou hru Uwe Rosenberga Agricola. V Caverně vedete malou trpasličí rodinu, která žije v malé jeskyni v horách. Každý člen rodiny vám poskytne akci, obdobně jako v Agricole. Na začátku máte jen farmáře s manželkou. S nimi budete obhospodařovat les, postupně posilovat rodinu o nové potomky, rozšiřovat jeskyni, kutat rudu, osívat pole a chovat na pastvinách zvířata. Nově se setkáte s psy a osly a novinkou jsou také budovy. Budete také moci nakupovat zbraně a vysílat členy domácnosti plnit úkoly, což vám přinese další zdroje. Zvítězí ten, kdo bude mít na konci hry nejvyvinutější domácnost.

1989: Úsvit svobody

Hra pro náročnější hráče. Zahrajete si ve 2 hráčích.

Jedná se o strategickou hru pro dva hráče, která je řízena kartami. Svým pojetím navazuje na hru Studená válka. Hra 1989: Úsvit svobody vás zavede do střední a východní Evropy v revolučním roce 1989, který znamenal mimo jiné konec sovětské nadvlády v této části světa a ukončení studené války. Jeden hráč představuje komunistu, který se snaží udržet mocný aparát komunistického státu. Využívá k tomu tvrdé zákroky i částečné ústupky a nutné reformy. Druhý je demokrat, jehož cílem je vytvořit občanskou společnost. Soupeří se tedy i o Česko a Slovensko.

Tókaidó

Rodinná hra pro 2–5 hráčů od 8 let.

Hra vás provede slavnou cestou Tókaidó ve starém Japonsku. Jako pocestní budete na této cestě z Kjóta do Eda potkávat různé lidi, sbírat krásné předměty, objevovat nádherné vyhlídky, navštěvovat chrámy i divokou přírodu, na konci dne se pak s ostatními sejdete v hostinci, abyste ochutnali místní speciality. Usilujete přitom o to, abyste se obohatili o nové zážitky a zkušenosti.   

Tókaidó je přátelská hra s pohodovou atmosférou, ze které na vás dýchne klidná zenová nálada. Pravidla jsou jednoduchá. Putujete po cestě a zastavujete se na různých místech, které vám poskytují různé bonusy či vítězné body. "Zážitky" z cesty proměníte v body, které na konci určí vítěze hry.

Je to hra, která vás na první pohled zaujme úžasnou grafikou a celkovým zpracováním. Dýchne na vás klidná zenová nálada.

Summoner Wars

Taktická hra pro 2–4 hráče od 9 let.

Jedná se o kombinaci karetní hry s pohybem na bojišti. Hráči představují mocné mágy (vyvolávače), kteří povolávají jednotky a zároveň je vedou do bitvy, pohybují s nimi a bojují. Jejich cílem je zničit vyvolávače toho druhého. Nejlépe si totiž zahrajete ve dvou, případně ve čtyřech hráčích. K základní sadě budou k dispozici také 4 rozšiřující balíčky, kterými budete moci obohatit své armády.

Hra je přístupná i dětem od 9 let. Díky českému překladu si ji tedy dobře zahrajete i v rodinném kruhu. Alespoň v případě, že vyhledáváte "konfliktní" hry. Navíc je hra rychlá, jednu partii zvládnete okolo 30 minut.

World of Tanks: Rush

Karetní hra založená na principu vytváření balíčku pro 2–4 hráče od 10 let (můžete znát ze hry Dominion).

Hra je založena právě on-line hře World of Tanks a ilustrace jsou od stejných autorů. V této karetní hře představujete velitele tankové jednotky, kterou vedete do bitvy, bráníte své základny, povoláváte posily a především získáváte metály. Cílem hry je získat více metálů než ostatní. Cest k jejich získání je několik: za zničení nepřátelského vozidla či základny, nebo také za ukončení hry.

Černé historky: Absurdní příběhy

Černé historky získají nový balíček příběhů, u kterých se budete bát i se u nich zasmějete. Tyto nové historky napsal sám život. Ať už se jednalo o nehodu zaviněnou hloupostí, lehkomyslně provedený trik nebo žalostně neúspěšnou zkoušku odvahy.

Hra je určena pro 2 a více hráčů. Hráči musí vhodně položenými otázkami rozkrýt celý příběh, který zná pouze vypravěč (moderátor hry). Ten odpovídá pouze ano-ne.

Zlaté historky

Tato nová edice Černých historek vám přinese záhadné příběhy z minulosti. Objevíte se ve středověku, ve starověkém Římě nebo v džungli říše Inků. Budete pátrat po pověstmi opředených pokladech a zaniklých kulturách, potáhnete s rytíři do bitvy a setkáte se s mocnými králi.
    Termín plánovaného vydání: 1. května 2014 





      Smart Games: Myší království, Kvadrilion


      Těšit se můžete na další přírůstky do řady her pro jednoho hráče.

      Termín plánovaného vydání: červen 2014

      Odkaz: Smart Games






      Carcassonne: Ovce a kopce

      Ovce a kopce je již 9. rozšířením populární hry Carcassonne. Opět přináší několik nových prvků. Kartičky s ikonou kopce nebudete pokládat samostatně, ale na již dříve položené kartičky. Figurku na kopci využijete při vyhodnocování. V případě vyrovnaných sil, získáte převahu. Vinice pak posilují kláštery. Každá vinice jim dává 3 bonusové body navíc. Klášter však musí být dokončen. Ovce pak umisťujete pouze na pole. Vždy, když budete rozšiřovat pole, na kterém máte pastýře, můžete si vybrat. Buď si vezmete ovci z pytlíku a položíte ji ke svému pastýři, nebo získané ovce směníte za body. Pytlík ale skrývá i dva vlky. V případě, že je vylosujete, přijdete váš pastýř o všechny ovce.    

      Hodina duchů

      Rychlá postřehová hra pro 2–8 hráčů, od 8 let.

      Tato nová edice zdařilé postřehové hry Duch! obsahuje celkem 9 předmětů v pěti barvách. V každém kole se odhalí karta, která zobrazuje tři předměty. Všichni najednou se snaží chytit jako první předmět, který nemá ani stejný tvar, ani barvu. Tedy za předpokladu, že předmět nemá svou původní barvu (pak musíte chytit tento předmět). Pokud se na kartě objeví sova, předmět nesmíte chytit, ale musíte ho nahlas pojmenovat. Nebo vám zrcadlo na kartě ukáže správný předmět, který máte chytit. Zvítězí ten, kdo nasbírá nejvíce karet. 

      Voodoo Mánie

      Akční karetní hra pro 2–6 hráčů od 7 let.

      Voodoo Mánia je rychlá karetní hra. Každý hráč začíná se svým dobíracím balíčkem karet a třemi kartami v ruce. Úkolem je zbavit se co nejdříve všech karet. Jakmile se to někomu podaří, kolo končí a ostatní hráči si započítají penalizaci za každou kartu, která jim zůstala. Karty jsou oboustranné a každá strana nabízí čtyři z pěti symbolů (maska, amulet voodoo panenka, lektvar, cylindr) ve čtyřech z pěti barev.


      Související články:
      Mohlo by vás také zajímat:
      ***

      Žádné komentáře: