Chystá se: REXhry – shrnutí novinek 2014

REXhry pro letošní rok opět připravují pestrou nabídku her, které osloví širokou veřejnost i zkušenější hráče. Neměla by proto uniknout vaší pozornosti. Nově oznámenou hrou je Cardline: Svět zvířat, která využívá systém Timeline, ale místo do historie vás zavede do světa zvířat.

Hra Malý princ: Udělej mi planetu je již v nabídce obchodů. Náročnější hráči ocení hru Lewis & Clark, která má atmosféru objevování severoamerického západu, či rychlou strategii Malá velká království. Pro rodinné hraní jsou určeny hry Origin: Počátek lidstva či Chňapni čuníka.

Doplněno 23. 4.: REXhry připravují také rozšíření kostkové hry Vládce Tokia, v originále se jmenuje King of Tokyo: Power Up!

Doplněno 8. 8. Další ohlášené hry:

Cardline: Svět zvířat

karetní hra pro 2–8 hráčů od 6 let, 15 minut

Hra je založena na osvědčeném principu hry Timeline. Místo historických událostí vás zavede do světa zvířat. Hra obsahuje 100 oboustranných karet. Obě strany zobrazují určité zvíře, jeho jméno a třídu (obojživelník, savec...). Na druhé straně je průměrná délka, hmotnost a délka života. Pro každou hru si hráči zvolí, zda budou porovnávat délku zvířat, hmotnost nebo délku života. Hra je díky tomu variabilní. Cílem hry je zbavit se co nejdříve karet v ruce. Přiřazují se k již vyloženým kartám na stole, obdobně jako ve hře Timeline.

Předpokládaný termín vydání: říjen.  

Odkaz: Cardline: Animal na BGG (en)

Origin: Počátek lidstva

rodinná hra pro 2–4 hráče od 8 let, do 60 minut

Hra vás zavede do období, kdy lidé opustili svou pravlast v srdci Afriky a začali zabydlovat celou Zemi. Hráči představují první lidi a jejich úkolem je rozšířit se do celého světa. Za to a za plnění úkolů získávají vítězné body, které rozhodnou o vítězství. Hra obsahuje figurky ve třech barvách, výškách a tloušťkách. Představují různé lidské kmeny. Výška a tloušťka pak určují sílu a pokročilost daného kmene. Všichni hráči začínají s nejmenší figurkou v centru Afriky na herním plánu.

Hra vyjde do 15. srpna.

Odkaz: Origin na BGG (en)

Chňapni čuníka, Chňapni pejska

postřehová hra pro 1–5 hráčů od 8 let

Jedná se o akční hru, při které hrají všichni současně. Na kvalitních čtvercových kartách jsou obrázky stylizovaných čuníků (či pejsků) v originální grafice. Zvířátka mají různé doplňky, jako brýle, popcorn, jsou různě velcí, mají různý počet viditelných končetin. To jsou znaky, kterými se jednotlivé karty odlišují. Hráči během hry karty sbírají. Lišit se mohou maximálně jedním znakem. Ve hře zvítězí ten, kdo nasbírá více karet.

Hra vyšla v květnu.

Odkaz: Pick-a-Dog na BGG (en)

Lewis & Clark

hra pro 2–4 hráče od 12 let, určeno náročnějším hráčům

Jedná se o závodní hru, která je řízena managementem surovin a karet v ruce. Ve výsledku jde o strategickou hru, ve které závod představuje měřítko úspěchu ve hře a především úzce souvisí s tématem hry: průzkumné výpravy počátku 19. století v Severní Americe. Úkolem hráčů je zorganizovat expedici, která se vydá napříč severoamerickým kontinentem. Každý vede svou skupinu průzkumníků. Vyhraje ten, kdo jako první dosáhne Tichého oceánu.

Akce se ve hře provádí zejména pomocí karet členů výpravy. Tyto zahrané karty se odkládají a zpět je hráči získají, až když se utáboří. To je ale bude stát drahocenný čas. Druhou možností je aktivování akce v indiánské vesnici na herním plánu. K tomu je potřeba dostatečná síla indiánů.

Hra vyšla v červenci.

OdkazLewis & Clark na BGG (en)

Malá velká království

hra pro 2–5 hráčů od 10 let, rychlá strategická hra, do 30 minut

Ve hře každý hráč představuje malé, ale ambiciózní království, které může rozvíjet unikátní technologie. K růstu a expanzi musí rozvíjet, učit se mocná kouzla, stavět věže. V průběhu hry hráči musí shromažďovat prostředky a prozkoumávat další území. Ve světě ale není dost místa, aby uspěli všichni, takže dochází k vzájemným bojům.

České vydání hry bude mít premiéru současně s anglickým vydáním. Předpokládaný termín vydání: říjen.

Odkaz: Tiny Epic Kingdoms na BGG (en)

Není to vše, co REXhry pro letošek plánují. Uvidíme, čím nás ještě překvapí.

Související články:
Mohlo by vás také zajímat:
***

Žádné komentáře: