Novinka: Hra Impact vás uvede do archeologie

Pokud se chcete něco dozvědět o archeologii, nemusíte hned strávit hodiny nad knihami nebo na přednáškách, můžete si zahrát novou karetní hru Impact. Vytvořili ji studenti Ústavu archeologie a muzeologie FF MU v Brně. Svou vzdělávací archeologická hra koncipovali jako sběratelskou karetní hru. Nyní je k dispozici promo edice, která obsahuje 63 karet, a první rozšižující sada 18 karet. Postupně budou vznikat další tematické doplňující balíčky.

Hra Impact je určena pro 2 a více hráčů. Každý hraje se svým originálním balíčkem karet, který si před hrou připraví, jak je to u těchto her obvyklé. Ve hře zvítězí ten, kdo jako první nasbírá daný počet výzkumných bodů. Ty získává v průběhu hry pomocí vykládání karet a využíváním jejich kombinací a efektů. 

Všechny karty jsou inspirované archeologií. K dispozici je několik typů: lokace, badatelé, události, artefakty. Setkáte se tak s nejrůznějšími místy archeologických nálezů a osobnostmi archelogie, ale i například s nástrojí, s nimiž dnešní archeologové pracují. 

Hru si můžete vytisknout sami. Je volně ke stažení na facebookové stránce. Stačí si karty vytisknout, nastříhat a můžete hrát. Hru si ale můžete také zakoupit přes internet za 229 Kč nebo ve vybraných obchodech (například Planeta her).

Využití principů sběratelských karetních her je rozhodně zajímavý nápad, který může dobře fungovat. Autoři aktuálně pracují na tématech doby římské a stěhování národů.

Už jste se s hrou Impact setkali? Napište do komentáře k článku, jak se vám líbila.

Odkazy:

Video s představením hry (na iDnes):



Ukázka karet





***

1 komentář:

Blogger řekl(a)...

Ever wanted to get free Facebook Followers & Likes?
Did you know you can get them ON AUTOPILOT AND ABSOLUTELY FOR FREE by registering on Like 4 Like?