Novinka: CV aneb Co by bylo, kdyby

Granna připravila pěknou hru s názvem CV: Co by bylo, kdyby, která je určena pro 2–4 hráče od 10 let. Po loňském představení v Essenu se k nám dostala v českém vydání. Je to celkem jednoduchá kostková hra využívající také karty. Ty jsou mimochodem originálně a vtipně ilustrované. O co ve hře jde? V CV vytváříte životopis fiktivní osoby, kterou představujete, můžete se tak stát téměř čímkoliv. Nebo co vám kostky a karty dovolí. Na konci hry budete mít unikátní sadu karet, vaše curriculum vitae, které vám přinese vítězné body. Zvítězí ten, kdo naplní své životní plány nejlépe.  

Ve hře CV se můžete stát businessmanem, cestovatelem i tvůrcem moderních společenských her. Můžete naplnit svůj nový životní plán. Ve svém tahu hážíte kostkami a za symboly získáváte karty, které vám poskytují určité zvláštní schopnosti. Na začátku máte k dispozici jen 4 kostky, ale postupně můžete získat i další.

Určitou výhodu vám ale poskytuje jen aktivní karta z balíčku, což je jednoduše vrchní karta. Balíčků můžete mít během hry několik: zdraví, vztahy, znalosti, majetek a práce. Musíte proto dobře zvážit, zda novou kartu položíte navrch balíčku, či dospod. V případě, že se jedná o majetek či práci, musíte kartu položit vždy nahoru, a to i v případě, že se vám to zrovna moc nehodí.

Hraje se s unikátními kostkami. Naházené symboly vám určí, kterou kartu z nabídky si vezmete. Může se tak stát, že si musíte vzít kartu, která se vám zrovna tak nelíbí, ale to je život. Nějaké body vám nová zkušenost přeci jen přinese. Díky štěstí si vezmete kartu zadarmo, smůla vám zas přinese neštěstí, o některou z aktivních karet přijdete. Na konci hry si spočítáte body za každý balíček a přičtete bonusové body za splněné úkoly.

Odkazy:
Chcete si hru CV koupit?

GRANNA CV (Co by bylo, kdyby...) lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: