Essen 2014: Za pár dní začíná veletrh SPIEL

Tento týden začíná mezinárodní veletrh her SPIEL, který se koná pravidelně ve druhé půlce října v německém Essenu. Letos to budu od čtvrtka 16. 10. do neděle 19. 10. Je to největší setkání hráčské veřejnosti, vydavatelů a autorů moderních společenských her v Evropě, kterého se zúčastní lidé z celého světa.

Tato akce je jedinečná tím, že zde mají své nezastupitelné místo i malí vydavatelé. Návštěvníci si mohou vyzkoušet mnoho novinek, s nimiž by se jinak neměli šanci setkat. Pro nás je také zajímavé sledovat, které z představených her se dočkají také českého vydání.

Ohlášeno již je téměř 600 novinek, včetně rozšíření her či nových edic. Většinu novinek najdete na portálu BoardGameGeek, kde jsou tzv. geeklisty. Nejobsažnější je Spiel 2014 Preview, který je seřazen podle vydavatelů.

Stáhnout si také můžete aplikaci do svého chytrého mobilu/tabletu s Androidem, ve které si můžete přečíst základní informace o každé hře, označit si ty, které se vám líbí či jste je již viděli, a také umožňuje filtrovat hry podle různých kritérií. Je to výborná pomůcka především pro ty, kdo se na veletrh chystají.

Opět se můžete těšit na zprávy z veletrhu. Sledujte příspěvky.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: