Novinka: Venezia 2099

Venezia 2099 je nová hra pro 2–5 hráčů, která je již u nás dostupná. Její české vydání připravil Piatnik v rámci mezinárodní edice. Proto v názvu nenajdete český jméno Benátky, užívané u nás pro toto slavné italské město. Hra je jazykově nezávislá, takže vás stačí prostudovat jen pravidla. Ta nejsou nijak složitá a průběh hry je popsán na třech stránkách včetně příkladů.

Hra vás zavede do Benátek budoucnosti, do roku 2099. Toto slavné město, Perla Jadranu“, je před zánikem. Hráči se stávají sběrateli umění, kteří zachraňují z hlubin moře vzácné poklady. Město je ale postupně zaléváno mořem, takže si musí pospíšit a šikovně si proklestit cestu jejími potápějícími se částmi.

Hrací deska znázorňuje Benátky.
Herní deska je složena 64 políček uspořádaných do čtverce, které znázorňují městské části Benátek. Na začátku hry na ně postupně všichni hráči umístí své figurky. Ve svém tahu může hráč pohnout některou ze svých figurek, potom může koupit poklad a nakonec musí vyložit kartu proroctví. Tyto karty dostal také na začátku hry. Vyložená karta určí, která městská část na plánu se otočí (byla zatopena). Figurka na ní stojící má smůlu, jde ze hry. Zachránit ji může její držitel v případě, že hned zahraje kartu gondoly. Může se tedy stát, že některý hráč skončí předčasně.

Po odehrání všech karet proroctví, hra končí a hráči si započítají body za poklady. Čím více zůstalo ve hře nezatopeno destiček městské části, tím méně bodů hráč dostane za získané poklady, například: pokud zůstala jedna destička, obdrží 6 bodů, pokud dvě tak 3 body. Body hráči získají i za figurky na plánu a za mince. Kdo nasbírá nejvíce bodů, zvítězí.

Venezia 2099 má účelně vyrobenou hrací desku z pevného plastu, na kterou se umisťují kartonové destičky. V rozích u každé destičky je prohlubeň, která usnadňuje její otočení. Celkově se jedná o sympatickou rodinnou hru, ve které uplatníte především taktiku.

Odkazy:
Chcete si hru Venezia 2099 koupit?

Piatnik Venezia 2099 lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

Žádné komentáře: