Chystá se: Imperial Settlers

Nejspíš je se právě těšíte z her, které vám přinesl Ježíšek, a to je dobře. Nový rok 2015 je ale za dveřmi, takže jste možná i zvědaví, co ve světě her přinese zajímavého. REXhry v příštím roce vydají karetní hru Imperial Settlers. Je to strategická hra pro 2–4 hráče, ve které každý hráč představuje jednu mocnost: Římany, Barbary, Egypťany či Japonce. Rozvíjí ekonomiku, posiluje vojsko, objevuje.

Hra je založena na konceptu karetní hry 51st State z roku 2010 od téhož autora, kterým je Ignacy Trzewiczek. Vydalo ji stejně jako Imperial Settlers polské vydavatelství Portal Games. Postapokalyptické sci-fi téma vystřídalo historické téma s budováním velkých říší. Imperial Settlers jsou díky tomu a úpravám, který urychlují hru, přístupnější širšímu okruhu hráčů.

Ukázka karet – Japonsko.
Ve hře Imperial Settler budete rozvíjet ekonomiku i cvičit vojáky, a to prostřednictvím příslušných budov. Doly a pole vám zas poskytnou příslušné zdroje. Jakmile se vydáte za hranice, narazíte na další světovou mocnost, takže se střetu nevyhnete. Celkově ale budete usilovat o získání co nejvíce vítězných bodů, které po pěti kolech hry určí vítěze.

Odkazy:
***

Žádné komentáře: