Novinka: Země

Země je nová znalostní hra, kterou právě vydal MindOK. Určena je pro 2–6 hráčů od 10 let. Respektive nová je tématem, protože jinak vychází z osvědčeného principu hry Fauna (která mimochodem právě vyšla v novém vydání). Zatímco ve Fauně určujete váhu, délku a výskyt na mapě světa různých zvířat, Země vás provede po nejzajímavějších místech naší planety, přes nejvyšší hory, nejhlubší moře, největší zlatý důl po nejmohutnější vodopády. A nezapomíná ani na různé rekordy. Znalosti jsou ve hře výhodou, ale nikdo neví všechno, a v této hře stačí i správně odhadovat. Čím přesněji se trefíte, tím více bodů získáte.

Hra obsahuje velký herní plán s mapou celého světa, která rozdělena na geografická území. Dále zde naleznete 150 oboustranných karet s nejrůznějšími zajímavostmi, které jsou rozděleny do čtyř úrovní obtížnosti. Víte například, jak vysoká je Cheopsova pyramida? Kdy byl otevřen most Golden Gate? Kolik místností je v Zakázaném městě? Kde najdete Obrův chodník? Zatímco horní polovina karty zobrazuje informace určené hráčům na začátku kola, dolní polovina skrývá řešení a něco navíc.

Mohu vám garantovat, že s touto hrou se se něco nového naučíte, a navíc zajímavou a zábavnou formou. Dobré znalosti vám určitě pomohou, ale správný odhad také vede k úspěchu, což dává šanci všem. Pokud patříte mezi soutěživější typy, pak hrajte v homogenní skupině, například s přáteli. Jako vzdělávací hra pak dobře poslouží i pro rodiny se staršími dětmi.

Pro zajímavost dodám, že jsme ji úspěšně otestovali i s předškoláky. Dospělý se v takové hře stává průvodcem, s nímž se děti dozví spoustu věcí o zeměpisu a historii Země.

Odkazy: 

***

Žádné komentáře: