Své ceny rozdal také Dice Tower

Začátek července přinesl také ceny herního videowebu Dice Tower, které uděluje v několika kategoriích za předchozí rok. Celá řada oceněných her u nás již vyšla nebo se jejich vydání připravuje. Hra Krycí jména uspěla ve dvou kategoriích (Rodinná hra, Párty hra) a Through the Ages: Nový příběh civilizace v kategorii nejlepší reprint. Z her, které u nás letos vyjdou, uspěly: Pandemic Legacy, Blood Rage, 7 Wonders: Duel, T.I.M.E Stories.


Novinka: Dr. Heuréka

Pěknou novinku připravil Blackfire. Hra se jmenuje Dr. Heuréka a je určena pro 2–4 hráče od 8 let. Vaším úkolem je míchat různé látky ve zkumavkách. Látek v podobě barevných kuliček se přitom nesmí dotknout rukou, takže musíte být šikovní a také chytří. Tuto zábavnou akční novinku si dobře zahrajete v rodině i s přáteli.

Novinka: Star Wars: Rebelie

Blackfire si pro nás připravil další lahůdku v podobě nové velkolepé hry Star Wars: Rebelie, kterou vydal v češtině. Tato hra z dílny FFG, jejímž autorem je Corey Konieczka, je určena pro dva hráče, ale můžete si ji zahrát až ve čtyřech. Vždy proti sobě stojí Aliancí rebelů a Galaktickým impériem. Rebelie je aktuálně nejvýpravnější a nejdražší česky vydanou hrou. Slibuje epický zážitek, který umocňuje velké množství detailních miniatur pozemních jednotek i vesmírných lodí včetně Hvězdy smrti.

Hra je určena pro náročné hráče a osloví nejen fanoušky Star Wars.

Cenu Spiel des Jahres 2016 získala česká hra Krycí jména

Jedno z nejprestižnějších ocenění, která moderní desková hra může dostat, je Spiel des Jahres. Letos ji získala hra Krycí jména jejímž autorem je Vláďa Chvátil. V pondělí 18. července ocenění převzal při slavnostním vyhlášení v Berlíně. Je to skvělý úspěch, který si pozornost rozhodně zaslouží. A nejvíce hra samotná, protože dokáže oslovit hráče i nehráče bez rozdílu věku.

Novinka: Leo musí ke kadeřníkovi

Albi připravilo novou rodinnou hru Leo musí ke kadeřníkovi. Je to kooperativní hra pro 2–5 hráčů od 6 let, kterou si zahrajete do 30 minut. Nejlépe si ji užijete při společném hraní s dětmi. Úkolem hráčů je dovést lvíčka Lea ke kadeřníkovi dříve, než bude mít večer zavřeno. Když se jim to podaří, společně zvítězí.