Novinka: Zakázaná poušť

Aktuální novinkou, která by neměla uniknout vaší pozornosti, je kooperativní hra Zakázaná poušť, jejíž české vydání připravil Blackfire. Je to hra, ve které se vydáváte do pouště, abyste objevili prastaré město a nalezli legendární létající stroj, údajně poháněný sluncem. Hru si zahrajete ve 2–5 hráčích od 10 let.


Autorem hry je Matt Leacock, který vytvořil například Pandemic nebo Zakázaný ostrov, rovněž kooperativní hru. Zakázaná poušť v řadě herních prvků na Pandemic a především Zakázaný ostrov navazuje, poskytuje však nový a jedinečný zážitek.

Hráči ve hře představují výpravu, která se v poušti pátrá po legendárním létajícím stroji. V písečné bouři ale havaroval jejich vrtulník a jejich jedinou nadějí na přežití je, aby co nejrychleji našli části létajícího stroje, sestavili je a z pouště odletěli do bezpečí. Jen tak mohou přežít. V poušti ale slunce nemilosrdně praží a voda dochází. Všichni okamžitě prohrají, pokud někdo zemře žízní. Všudypřítomný písek dokáže zasypat jakékoliv místo a pohřbít celou výpravu. Hráči prohrají i v případě, že bouře dosáhne maximálního stupně dříve, než se jim podaří odletět.







Odkazy:


***

1 komentář:

aamoirnagley řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.