Novinka: Krysí válka

Krysí válka je rychlá karetní hra pro dva hráče, kterou vydalo Albi koncem loňského roku. Patří do řady her, ve kterých není potřeba mnoho herního materiálu k tomu, abyste si s nimi užili spoustu zábavy. Hra obsahuje šestnáct vtipně ilustrovaných karet, na nichž jsou obrázky krys na různých krysích táborů. Dokážete přelstít protivníka a získat vítězství pro Eidamáky či Hermelíny, krysí rody, které vedou dlouhou válku. Autorem hry je Seiji Kanai, který je tvůrcem například hry Milostný dopis (další malá hra).


Novinka: Zakázaná poušť

Aktuální novinkou, která by neměla uniknout vaší pozornosti, je kooperativní hra Zakázaná poušť, jejíž české vydání připravil Blackfire. Je to hra, ve které se vydáváte do pouště, abyste objevili prastaré město a nalezli legendární létající stroj, údajně poháněný sluncem. Hru si zahrajete ve 2–5 hráčích od 10 let.


Novinka: Yangtze


Yangtze je rodinná obchodní hra, kterou Piatnik představil loni v Essenu, nyní vychází i u nás. Zahrajete si ji ve 2–4 hráčích od 8 let. Hra vás zavede do období dynastie Čching a vy jako obchodníci budete u velké řeky investovat své peníze do zboží a obchodních zastoupení tak, abyste se na konci hry stali těmi nejbohatšími obchodníky a zvítězili. Jejím autorem je známý tvůrce her Reiner Knizia.


Novinka: Up The Rock

Čerstvou novinkou od Piatniku je kostková hra Up The Rock (Vzhůru do hor). Je to čistokrevná kostková hra, kterou si zahrajete ve 2–4 hráčích od 8 let. Určena je především pro rodinné hraní a pro všechny příznivce kostek a kostkových her. Jejím autorem je Friedemann Friese, který se proslavil především výbornou ekonomickou strategií Funkenschlag, česky Vysoké napětí.


Novinka: Karty mrtvého muže

Karty mrtvého muže jsou novou hrou od MindOKu na pirátské téma. Obdobně jako u hry Port Royal se jedná o karetní hru, ve které pokoušíte své štěstí. Tato nová karetní hra je o něco jednodušší a rychlejší. Přitom je dostatečně variabilní, abyste měli chuť si ji opakovaně zahrát. Navíc máte na výběr z několika variant.