Chystá se: Blackfire – shrnutí novinek 2014

Zajímavé hry letos připravuje také společnost Blackfire. Těšit se můžeme na unikátní párty hru Koncept, ve které hráči hádají slova pomocí náznaků ve formě obrázků. Nově oznámenou novinkou je rodinná hra Splendor, která vás zavede do období renesance a světa drahých kamenů. Příznivci kooperativní hry Arkham Horror se mohou těšit na velké rozšíření Dunwich Horror. Na své si přijdou i náročnější hráči, Blackfire přeloží hru The Witcher Adventure Game, která je zasazena do světa slavné fantasy ságy o zaklínači od Andreje Sapkowského.

Aktualizace 23. 4.: Další ohlášenou novinkou je Eldritch Horror, samostatná kooperativní hra zasazená do stejného světa jako Arkham Horror (viz dále).

Aktualizace 25. 4.: Pokud jste si oblíbili karetní hru Munchkin, která v češtině vyšla koncem minulého roku, pak vás jistě potěší, že letos vyjdou dvě rozšíření této hry. Konkrétně to bude Munchkin 2: Unnatural Axe a Munchkin 3: Clerical Errors. K dispozici by mohla být zhruba v srpnu.

Eldritch Horror

kooperativní hra pro 1–8 hráčů od 12 let, délka hry 180 minut

Eldritch Horror je nová hra ze světa Arkham Horroru, kterou Fantasy Flight Games vydalo v loňském roce. Již nyní se můžete těšit na české vydání. Hra obsahuje hodně karet s velkým množstvím textu, takže si překlad opravdu zaslouží. I v této hře budete představovat vyšetřovatele, kteří pátrají po stopách zla a usilují o to, aby zachránili svět. Tentokrát se vydávají do všech koutů země.

Hra v českém překladu by se mohla objevit nejspíš do Vánoc.

Odkaz: Eldritch Horror na BGG (en)

Splendor

karetní rodinná hra pro 2–4 hráče od 8 let, délka hry 30 minut

V této rychlé karetní hře představujete obchodníky v období renesance, kteří nakupují doly s drahými kameny, dopravní prostředky a obchody. Ve svém tahu můžete sbírat drahokamy, koupit a vyložit kartu či si vybranou kartu rezervovat. Vaším cílem je získat co nejvíce prestiže. Bohatství tomu výrazně napomáhá. Zvítězí ten, kdo jako první dosáhne 15 prestižních bodů. 

Odkaz: Splendor na BGG (en)


Koncept 

párty hra pro 4–12 hráčů od 10 let, délka hry 40 minut

Úkolem hráčů je uhodnout slova, ke kterým zná jen několik nápověd v podobě symbolů. Slova vybírá dvojice hráčů, ostatní pak hádají. Nápovědu umístí na herní plán. Kdo slovo uhodne jako první, získá dva body. Zvítězí ten, kdo má na konci hry nejvíce bodů. Hledaným slovem je například mléko. Nápovědu hráči umístí na obrázky pro tekutinu, bílou barvu a jídlo.

Hru můžeme očekávat do prázdnin.

Odkaz: Concept na BGG (en)


Arkham Horror: Dunwich Horror

velké rozšíření ke hře Arkham Horror

Po malém rozšíření Prokletí temného faraona připravuje české vydání velkého rozšíření Dunwich Horror. S ním se budete moci ponořit hlouběji do světa temných příběhů H. P. Lovecrafta. Rozšíření doplňuje stávající hru o nové vyšetřovatele, prastaré, nové karty předmětů a kouzel, ale i karty arkhamských lokací. Kromě toho přináší nové herní prvky. Především herní plán Dunwich s devíti lokacemi a dva cizí světy. Nové jsou ve hře karty zranění a šílenství, které si rádi vezmete, přestože vám způsobí nějaké trvalé postižení, než abyste přišli o drahocenné předměty. A to není zdaleka vše, na co se můžete těšit.

Odkazy:

The Witcher Adventure Game (Zaklínač)

dobrodružná hra pro 2–4 hráče, délka hry 120 minut

Tato hra by měla vyjít do konce roku ve světové premiéře. Pokud vše dobře půjde, dočkáme se také české verze. Hra vás zavede do různých koutů světa ze ságy o zaklínači od Andreje Sapkowského. Hráči vystupují za některou ze čtyř postav: Geralt z Rivia (příšerobijec), Triss Merigold (kouzelnice), Yarpen Zigrin (trpasličí válečník), Dandelion (bard). Každá postava má své jedinečné schopnosti a způsoby, jak překonává překážky. Na nepřátele se můžete dívat přes meč jako Geralt, podplatit je zlatem jako Dandelion, uplatnit převahu v počtu jako Yarpen díky vlastnímu společenství trpaslíků či pomocí kouzel jako Triss. Ve hře budete plnit různé úkoly, například lovit příšery či vydělávat zlato.

Odkaz: The Witcher Adventure Game na BGG (en)

Pán prstenů: karetní hra – rozšiřující balíčky

rozšíření ke hře Pán prstenů

Pravidelně vycházejí nové balíčky s novými dobrodružstvími a kartami, které obohacují původní hru a rozšiřují možnosti hraní. Česky dosud vyšly tyto: 1. Hon na Gluma,  2. Střetnutí na Skalbalu, 3. Putování do Rhosgobelu, 4. Kopce Emyn Muil. Dále vyjdou tyto: 5. Mrtvé močály, 6. Návrat do Temného hvozdu.

Odkazy:



Jistě to není všechno, co Blackfire pro letošní rok připravuje. Sledujte proto nové články.

Související články:
Mohlo by vás také zajímat:
***

1 komentář:

Unknown řekl(a)...

Pěkné, jen dodám, že se chystá i obří novinka: Eldritch horror!