Novinka: V sobotu vypukne Studená válka

Další s očekávaných her vychází v kompletním českém vydání. V sobotu na Deskohraní MindOK představí Studenou válku, v původním vydání Twilight Struggle. Je to náročná strategická hra pro dva hráče, která simuluje poválečné soupeření mezi dvěma supervelmocemi: Sovětským svazem a Spojenými státy americkými. Tato hra patří k dlouhodobě nejlépe hodnoceným moderním hrám vůbec.

Ve hře si prožijete řadu událostí období studené války, kdy byl svět rozdělen na sféry vlivu a nejednou byl jen krůček od katastrofy v podobě jaderné války. Hra začíná po 2. světové válce a končí rokem 1989. Každý hráč představuje jednu z mocností a svými kroky se snaží získat co největší vliv ve světě pro sebe.

Herní plán představuje tehdejší mapu světa, na které hráči přesunují svůj vliv do jednotlivých zemí, aby je ovládly, a snaží se tak získat spojence pro své supervelmoci. Důležitou roli ve hře mají karty jednotlivých historických událostí.

Studenou válku si můžete přijít vyzkoušet na Deskohraní, které začíná již tuto sobotu v Praze. V rámci doprovodného programu se připravuje i rychlokurz v této hře (termín ještě organizátoři neupřesnili).

Odkazy:
Související články:

Chcete si hru koupit?

Studená válka lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>

***

Žádné komentáře: