Tip: Vyzkoušejte Bezva fintu

Dnes mám pro vás tip na jednu neprávem opomíjenou hru, kterou u nás již před časem vydalo Dino pod názvem Bezva finta. Je to jedna z menších her Vládi Chvátila. Jedná se o rychlou a jednoduchou karetní hru pro 2–5 hráčů, kterou si dobře zahrajete v jakémkoliv počtu, s dětmi i s dospělými. Ve hře vedete skupinu elitních zlodějů, kteří se soustředí na nejhodnotnější "zboží". Více než o lup jako takový jim ale jde o prestiž.

Všechny zlodějské skupiny se pohybují v jednom městě a snaží se krást různé cennosti. Na konci hry porovnají své úlovky. Nezáleží však na prostém počtu všech ukradených věcí, ale hráči se poměřují mezi sebou v několika typech cenností: umělecká díla, šperky, zlato a technologie. Zvítězí ten, kdo získá nejvíce bodů.

Každý hráč tajně vysílá členy své bandy na lup do vytipovaných budov. Zároveň dává tip policii na místa, kam by se mohli vypravit zloději z konkurenční skupiny. Hráči plánují současně. Pokud se ukáže, že se váš zloděj vydal loupit do hlídané budovy, má smůlu, nic nezíská. Pokud se vypraví více zlodějů, z různých skupin, na stejné místo, uspějí jen částečně. Jen z nehlídaného místa, kam jde sám, získá cennost, která se tam nachází.

V této hře výborně uplatníte odhad ostatních hráčů. Můžete zkoušet různé fígle a blafování, abyste se dostali k cennostem, které chcete. Jednou bez potíží ukradnete nejhodnotnější věc, podruhé nic. Vyplatí se chtít málo, a mít alespoň něco, nebo riskovat a chtít to nejcennější?

Odkazy:
Související články:
Chcete si hru Bezva finta koupit?

Bezva Finta lze pořídit v e-shopech za cenu od (Zdroj: Heureka.cz)
Porovnat ceny >>


***

Žádné komentáře: