Chystá se: Hru Lewis & Clark připravují REXhry

REXhry letos vydají také jednu pozoruhodnou hru představenou loni na veletrhu v Essenu, která je určena náročnějším hráčům. Lewis & Clark je závodní hra, která je řízena managementem surovin a karet v ruce. Úkolem hráčů je zorganizovat expedici, která se vydá napříč severoamerickým kontinentem. Vyhraje ten, kdo jako první dosáhne Tichého oceánu. Hra je určena pro 1–5 hráčů od 12 let.

Každý hráč vede svou skupinu průzkumníků, kterou během hry doplňuje o další členy z řad lovců a indiánů, jež potká cestou. Během cestování musí dobře spravovat zdroje jako jídlo, kůže a dřevo, ale i prostředky na cestování, koně a kánoe. Akce se provádí zejména pomocí karet členů výpravy. Tyto zahrané karty se odkládají a zpět je hráči získají, až když se utáboří. To ale bude stát drahocenný čas. Druhou možností je aktivování akce v indiánské vesnici na herním plánu. K tomu je potřeba dostatečná síla indiánů. 

Ukázka hry v Essenu 2013.
Hra velmi pěkně naplňuje téma a přináší řadu nových prvků. Díky nim tato hra získala nominaci na cenu Golden Geek Awards 2013 v kategorii nejinovativnější hra roku. Z originální grafiky i hry jako takové na vás dýchne atmosféra průzkumných výprav počátku devatenáctého století v Severní Americe. Pokud máte rádi náročnější hry, máte se na co těšit.

Termín českého vydání zatím není znám.

Odkazy:
Související články:
***

Žádné komentáře: