Chystá se: Alchymisté přijdou do Vánoc

Pokud vše půjde dobře, tak bychom se mohli do Vánoc dočkat českého vydání Alchymistů, které CGE připravuje ve spolupráci se společností MindOK. Je to jedna z nejvýraznějších novinek představených letos na veletrhu her v Essenu. Navíc je jedinečná tím, že umně využívá aplikaci pro chytrý telefon, který se tak stává nedílnou součástí hry. Hra je určena pro 2–4 hráče od 12 let. I v této hře CGE se můžete těšit na krásné ilustrace Davida Cocharda.

Aktualizace 10. 12.: Alchymisté jsou ve výrobě. Možná budou k dispozici v polovině prosince (podle posledních zpráv 18. 12., takže v obchodech poslední předvánoční víkend).

Hráči se v této hře stávají alchymisty, kteří studiem a především úspěšnými experimenty budují svou kariéru v oboru. Největší prestiž ale mohou získat publikací vědeckých teorií, musí se ovšem prokázat jejich platnost. Základem je deduktivní hra. Nejprve je potřeba získat znalosti o jednotlivých magických ingrediencích a o jejich vzájemných reakcích. Podle výsledků je možné formulovat teorie o složení  jednotlivých surovin.

Aplikace pro každou hru generuje unikátní kombinace pro míchání ingrediencí. Testování pak probíhá jednoduše. Pomocí aplikace vyfotíte karty ingrediencí, které mícháte, a telefon vám řekne výsledek. Dozvíte se, zda jste namíchali elixír či jed.

Ke hře stačí mít k dispozici jeden chytrý telefon s aplikací. V současnosti by to ale neměl být problém. Zahrajete si i bez telefonu, pak ale budete potřebovat někoho, kdo bude zastávat roli rozhodčího.

Odkazy:
Související články:
Alchymisté v Essenu 2014.


***

Žádné komentáře: